home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
VMTDK — máris lehet jelentkezni!
Szerda Zsófi
2020.06.16.
LXXV. évf. 23. szám
VMTDK — máris lehet jelentkezni!

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium 2020. november 26-a és 29-e között Újvidéken, a Technológiai Karon és a Rektorátuson megrendezi a 19. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát, melynek toptémája az ég.

A konferenciára minden harmincöt éven aluli, itthon vagy Magyarországon tanuló, vajdasági egyetemi hallgató, főiskolás, doktorandusz és kutató jelentkezhet olyan tudományos/művészeti tevékenységet dokumentáló, magyar nyelvű pályamunkával (dolgozat, művészeti előadás/alkotás stb.), amely önálló tudományos/művészeti kutatásokra épül. A szervezők korlátozott számban tudnak fogadni külföldi jelentkezőket (kb. 50-et) a Kárpát-medence más régióiból (Magyarország, Románia, Szlovákia, Kárpátalja, Horvátország) is. Mint minden évben, az idén is meghirdették a konferencia központi témáját, mely természetesen nem kötelező érvényű. A korábbi toptémák: Duna, kristály, gömb, tükör, fa, fény, háló, tenger, szív, föld. S az idén a föld után itt az ég. A konferencián hat szekció van, ezek az élő természettudományok, élettelen természettudományok, műszaki tudományok, társadalomtudományok, humán tudományok és művészetek. A VMTDK nem versenyjellegű, de a nemzetközi tudományos bizottság több díjat is kihirdet: szekcióelső díj, különdíj, közönségdíj, OTDK-nevezés, Kristálygömb Díj. A VMTDK egyúttal a vajdasági felsőoktatási intézményekbe járó alap- és mesterképzős hallgatók számára a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) történő nevezések kvalifikációs lépcsője, a VMTDK tudományos bizottsága javaslatai alapján lehet a dolgozatokat benevezni a kétévenként megszervezett OTDK-ra.

A nevezés feltételei:

• Regisztrálj a honlapon a 19. VMTDK Jelentkezők rovatában adataiddal és a kutatás címével! (Társszerzőség esetében minden résztvevő külön regisztráljon!)

• Készíts féloldalas, kulcsszavakkal ellátott, magyar és angol nyelvű rezümét a honlapon megadott rezüméminta szerint. A rezüméket mentorod is nézze át! Ha mentor keresésében segítségre van szükséged, bizalommal fordulj a szervezőkhöz (vamafelkol@gmail.com). Kötelező megadni a hallgató teljes nevét, felsőoktatási intézményét és évfolyamát, a mentor nevét és munkahelyét, a kutatás témáját, korpuszát, célját, módszereit, várt és elért eredményeit, a következtetéseket. A rezümé önálló, plágiumtól mentes munka összefoglalója kell hogy legyen.

• A magyar és angol nyelvű rezüméket egy Microsoft Word-fájlban töltsd fel a profilodra (www.vmtdk.edu.rs)! A fájl elnevezése: VEZETÉKNÉV_KERESZTNÉV_REZ, pl.: BOGNAR_ISTVAN_REZ

• Ha valaki két dolgozattal jelentkezik, jelölje a rezümét 1-es és 2-es számokkal, pl.: BOGNAR_ISTVAN_REZ1.           

A szervezők csakis a szabályszerűen megírt, elnevezett és határidőn belül feltöltött rezüméket fogadják el, legkésőbb október 1-jéig. Október 1-je és 10-e között a tudományos bizottság teszi meg módosítási javaslatait.

A TDK-dolgozatot október 31-éig kell feltölteni a honlapon kialakított saját profilokra, Word-fájlként. Azoknak a hazai alap- és mesterképzésben részt vevő pályázóknak, akik október 20-áig feltöltik dolgozatukat, két szakmai recenziót tudnak biztosítani. A dolgozatban plagizálni tilos, a jelentkezők figyeljenek a gondos hivatkozásra. A hallgató és mentora vállalja a munka gondos ellenőrzését és hitelességét. A dolgozat eredeti, más helyen nem megjelentetett munka kell hogy legyen. (Fájlnév: VEZETÉKNÉV_KERESZTNÉV_DOL, pl.: BOGNAR_ISTVAN_DOL). A dolgozat minimum 6, maximum 40 oldalas lehet! (Times New Roman, 12-es betűméret, másfeles sorköz.) A konferencián szóbeli prezentációban mutathatja be a nevező a munkáját, mely nem lehet hosszabb, mint tíz perc. Ezt ötperces vita követi majd.

Oklevelet és konferenciacsomagot kizárólag azok a hallgatók kapnak, akik részt vettek a VMTDK-n, és előadták munkájukat!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..