home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
VIVE, 2006
BÁBA Lúcia
2006.11.15.
LXI. évf. 46. szám

Az idén is kétnapos volt a Vajdasági magyarnóta- és csárdásfesztivál. Részben az anyagiak miatt, részben pedig azért, mert egy kicsit gyengébb volt a ,,felhozatal' új nótákból és csárdásokból. Mivel kevesebb amatőr énekes jelentkezett az audícióra, a 2004-ben kimaradt döntőbe bejutottak is most ver...

Az idén is kétnapos volt a Vajdasági magyarnóta- és csárdásfesztivál. Részben az anyagiak miatt, részben pedig azért, mert egy kicsit gyengébb volt a ,,felhozatal' új nótákból és csárdásokból. Mivel kevesebb amatőr énekes jelentkezett az audícióra, a 2004-ben kimaradt döntőbe bejutottak is most versenyeztek. A rendezvényt Lódi Gábor, a Tartományi Végrehajtó Tanács alelnöke nyitotta meg. Az egybegyűlteket Kincses Béla községi alelnök, a második esten pedig Miroslav Krisan, a kovačicai (antalfalvi) község elnöke köszöntötte.
A védnökök: a Tartományi Oktatási és Művelődési Titkárság, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, az újvidéki Verzal Nyomda - Grnja László, a magyarországi Nótaszerzők Egyesületének Dél-magyarországi Önálló Szervezete.
Az amatőr énekesek versenyében 9 fiatal lépett fel. A bírálóbizottság véleménye alapján a 3. helyen, 46 ponttal, Kanalas Zsófia adai, a másodikon, 48 ponttal, Penyor Tót Katalin szabadkai, az elsőn pedig, 49 ponttal, Gyapjas Tibor nagybecskereki énekes végzett. 138 ponttal ő érdemelte ki a közönség díját is.
A szerzeményeket is a helyszínen értékelte a zsűri. Két dal végzett a harmadik helyen. Kovács Ferencnek Mérges Eszter szövegére írt, Gyere, prímás című hallgatója, amelyet Kiss László énekelt, a közönségnek ez a szerzemény tetszett a legjobban, valamint a versenyben szereplő egyedüli csárdás, melynek címe: Kinyílott a szomszéd kertben... A zeneszerző Balázs László, a szövegíró Jovánovity Jusztinia, az előadók: Mezei Mónika és Kiss László. 49 pontot kapott Hajduk János A rét virága című hallgatója Kovács István előadásában.
50-50 ponttal az első helyezésen két zeneszám osztozott: Hajduk János Est borult az anyaföldre című hallgatója, amelyet Kovács Zoltán vitt sikerre, és Kovács Ferenc-Mezei Katalin Húzzad a keserves nótát című hallgatója, amelyet Kotroba Júlia énekelt. Előadói díjban Kovács Zoltán részesült.
A gálaműsorban budapesti vendégművészek is szerepeltek: Hatvani-Kiss Gyöngyi és Bokor János. Az énekeseket az Újvidéki RTV népi zenekara kísérte Schön Ignác vezetésével.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..