home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
VII. Ősök Napja augusztusban Bugacon
2023.01.16.
LXXVIII. évf. 2. szám
VII. Ősök Napja augusztusban Bugacon

Hetedik alkalommal szervezik meg az Ősök Napját

A Magyar-Turán Alapítvány által életre hívott Magyar-Turán Szövetség 2023-ban, augusztus 4-5-6-án rendezi meg a VII. Ősök Napját, az eddig megszokott helyszínen: Bugacon (Bács-Kiskun Vármegye).

A Kurultaj mellett a Kárpát–medencei magyarság legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe, ahol a hagyományőrző csapatok mellett a Kárpát-medence minden vidékéről érkező magyar közösségek együtt ünnepelnek, és méltósággal emlékeznek nagy közös történelemformáló őseikre. A magyar társadalmi élet és ünneprend egyik régi hiányossága és adóssága, hogy nem volt egy olyan ünnepünk, amikor a magyarság legnagyobb valós őseiről (Árpád Vezérlő Nagyfejedelem, Atilla Nagyfejedelem) az ő történelemformáló szerepükről (Honfoglalás) és a magyarságot megtartó tetteiről (Pozsonyi csata) emlékezik meg, közösen, méltósággal az egész nemzet.

Az Ősök Napja ünnepség révén 2011 óta, két évente, minden augusztusban méltó emléket állít Atilla Hun Nagyfejedelemnek, Árpád Vezérlő nagyfejedelemnek, a hun, avar és honfoglaló magyar ősöknek, tiszteleg a honmegtartó Pozsonyi csata hősei, és minden időkben a Hazáért életüket áldozó magyar hősök emléke előtt.

Az rendezvény 2023-ban, augusztus első hétvégéjén valósul meg, amelynek főpróbái a résztvevő csapatok részére már csütörtökön elkezdődnek (augusztus 3.) A nagy nomád szállásra (jurtatábor) saját jurtával érkezők számára (ingyenesen) augusztus 1-től (kedd) nyílik meg a tábor. A nagyközönség részére augusztus 3. (csütörtök) délutánjától nyílik meg a sátortábor (kemping). A nagyszabású hagyományos kézműves vásár augusztus 4. (péntek) déltől nyílik meg, a rendezvény programjai ugyanezen a napon 14 órától kezdődnek.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén, az elmúlt évekhez hasonlóan, tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar –hun-avar örökséget bemutató szakmai kiállítások, népzenei és magyar táltos-zenei programok lesznek. Hatalmas „Nomád szállás” (jurtatábor) és hadi tábor épül, kézműves bemutatók, nagyszabású kézműves vásár, gyermek programok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják jelenteni ünnep fő programelemeit.

További információk és majd a részletes programok is elérhetőek és olvashatók lesznek a hivatalos honlapon:  www.kurultaj.hu  és a szervezet hivatalos facebook oldalán: Kurultaj-Magyar Törzsi Gyűlés (közösség)  http://www.facebook.com/kurultaj

Emlékezzünk együtt büszkén és méltósággal!

Minden magyar testvérünket, minden rokonnemzet képviselőjét és minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Magyar-Turán Szövetség

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..