home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Uruguay–Oroszország 3:0 (2:0)
Tóth Tibor
2018.06.25.
LXXIII. évf. 25. szám
Uruguay–Oroszország 3:0 (2:0)

A csoport, 3. forduló

Szamara, Szamara Aréna, 41 970 néző, vezette: Diedhiou (szenegáli)

Gólszerzők: Suárez a 10., Cserisev (öngól) a 23., Cavani a 90. percben.

Uruguay: Muslera – Coates, Godín, M. Cáceres, Laxalt – Nández (C. Rodríguez), Vecino, Torreira, Bentancur (De Arrascaeta) – Suárez, Cavani (Maxi Gómez).

Oroszország: Akinfejev – Szmolnyikov, Kutyepov, Ignasevics, Kudrjasov – Zobnyin, Gazinszkij (Kuzjajev) – Szamedov, A. Mirancsuk (Szmolov), Cserisev (Fernandes) – Dzjuba.

Piros lap: Szmolnyikov a 36. percben.

Uruguay magabiztos győzelmet aratott Oroszország felett és ezzel megszerezte az első helyet a csoportban.

A kétszeres világbajnok dél-amerikai együttes végig fölényben játszott, és Suárez már a 10. percben betalált Akinfejev hálójába. Tizenhárom perccel később újabb gólt lőtt Uruguay, miután Laxalt lövése megpattant Cseriseven, és Akinfejev mellett a kapuban kötött ki. Az oroszoknak nem sok közük volt a találkozóhoz, de a harmadik a uruguayi gólhoz az utolsó percig várni kellett, ekkor azonban Cavani egy kapusról kipattanó labdát lőtt közelről az orosz kapuba.

A csoport másik mérkőzésén: Szaúd-Arábia– Egyiptom 2:1. Az egyiptomi kaput Esszam el-Hadari őrizte, aki 45 évesen és 161 naposan a világbajnokságok történetének legidősebb játékosa lett.

A végső sorrend: 1. Uruguay 9 (5:0), 2. Oroszország 6 (8:4), 3. Szaúd-Arábia 3 (2:7), 4. Egyiptom 0 (2:6) ponttal.

A csoportból Uruguay és Oroszország jutott a nyolcaddöntőbe.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..