home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Ukrán offenzívára készül Oroszország?
Kartali Róbert
2021.12.09.
LXXVI. évf. 49. szám
Ukrán offenzívára készül Oroszország?

Terv az orosz—ukrán válság kezelésére — Az erősödő bűnözés finanszírozása Amerikában — Németország leszámol az atomenergiával

Terv az orosz—ukrán válság kezelésére

Átfogó tervet készít Joe Biden amerikai elnök az orosz—ukrán válság kezelésére azzal a céllal, hogy megnehezítse Oroszország fellépését Ukrajnával szemben — ezt maga Biden jelentette be pénteken. Mint mondta, meggyőződése szerint a legátfogóbb kezdeményezéscsomagot állítja össze, megnehezítve Putyin számára, hogy megtehesse azt, amitől az emberek tartanak, hogy tenni készül. Az amerikai kormányzat folyamatos kapcsolatban áll Ukrajnával és európai szövetségesekkel a helyzet miatt — tette hozzá. Biden nem részletezte, milyen lépésekre gondol, Jen Psaki fehér házi szóvivő azonban jelezte, hogy Moszkva elleni szankciókról lehet szó. Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a kijevi parlamentben felszólalva figyelmeztetett: Oroszország több mint 94 000 katonát vont össze az Ukrajnával közös határ közelében, és átfogó offenzívát indíthat január végén. Moszkva ezzel szemben „destabilizáló magatartással” vádolja Ukrajnát és az Egyesült Államokat, azt sugallva, hogy Kijev előkészületeket tehet egy offenzíva kezdeményezése érdekében Ukrajna keleti részén. Az ukrán hatóságok ezt határozottan visszautasítják.

 

Az erősödő bűnözés finanszírozása Amerikában

Soros György és a hozzá kötődő civil szervezetek finanszírozzák azoknak az amerikai nagyvárosoknak az ügyészeit, amelyekben a legnagyobb mértékben ugrott meg a bűnözés az elmúlt években. Erről Jesse Watters, a Fox News hírtelevízió szerkesztő-műsorvezetője beszélt a Tucker Carlson Tonight című politikai elemző műsorban. „Aggasztóan megnőtt az emberölések és más bűncselekmények száma a nagyvárosokban, és vajon mi a közös szál?” — tette fel a kérdést a politikai elemző. „Nézzük meg, ki finanszírozza a városok ügyészeit! St. Louisban Kim Gardner kerületi ügyész több mint 200 000 dollárt kapott egy Soros György milliárdos által támogatott csoporttól. Gardner a rendőrség által indított ügyek mindössze 23 százalékában adott ki elfogatóparancsot. Továbbá Larry Krasner philadelphiai, Kim Fox chicagói és George Gascon Los Angeles-i ügyészt is Soros pénzelte” — állapította meg Jesse Watters.

 

Németország leszámol az atomenergiával

Miközben a nap- és a szélerőművek nem képesek elegendő villamos energiát termelni, Németország a súlyos áramkimaradásokra vonatkozó figyelmeztetések ellenére sem áll el a szén- és az atomerőműveinek teljes leállításától. Az ország bezárja három legújabb és leghatékonyabb atomerőművét, és ha továbbra is tartja magát a tíz éve megfogalmazott zöldpolitikai direktívához, a jövő télen az utolsó három még működő atomerőművet is bezárja, aminek szakértők szerint egész Európa számára katasztrofális következményei lesznek. Ironikus módon éppen ezek az erőművek mentették meg a németeket egy hosszabb és kiterjedt áramszünettől, miután a szél- és a napenergia nem teljesített a várt módon. (MTI)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..