home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tűzoltók együttműködése
(Tha)
2006.05.17.
LXI. évf. 20. szám
Tűzoltók együttműködése

A kisoroszi tűzoltók az ajándékba kapott ruhákban és vendégeik társaságában2001-ben kezdődött meg az együttműködés Nagykikinda és Kiskunfélegyháza önkormányzata között, és ennek a kapcsolatnak a tartásában a tűzoltóság és a művelődési egyesületek játszanak nagy szerepet. A rendszeres találk...

A kisoroszi tűzoltók az ajándékba kapott ruhákban és vendégeik társaságában

2001-ben kezdődött meg az együttműködés Nagykikinda és Kiskunfélegyháza önkormányzata között, és ennek a kapcsolatnak a tartásában a tűzoltóság és a művelődési egyesületek játszanak nagy szerepet. A rendszeres találkozók bizonyítják, hogy itt már többről, barátságról van szó, amely évről évre gyümölcsözőbb. 2005-ben mintegy 130 kiskunfélegyházi polgár vett részt a különböző rendezvényeken Nagykikinda községben, és ugyanennyien látogattak el hozzájuk is.
Külön figyelmet érdemel a tűzoltóság kapcsolata. Nemrégiben a kiskunfélegyházi városi tűzoltóság képviselői, Székely Gyula zászlós és Polyák Antal főtörzsőrmester a kisoroszi tűzoltó-egyesületbe látogattak. A szakmai tanácskozás és tájékoztatás mellett szerettek volna megismerkedni az itteni kollégáik munkájával is. Megbeszélték a különféle katasztrófahelyzetek felszámolásával kapcsolatos kérdéseket, a tapasztalataikat átadták egymásnak. A kisoroszi tűzoltó-egyesületnek hasznos ajándékot hoztak, mintegy száz munkaruhát a hozzá tartozó kiegészítőkkel.
Talpai Sándor, a kisoroszi Torontál Magyar Oktatási Művelődési és Ifjúsági Központ elnöke elmondta, ezek a találkozók rendszeressé váltak, ugyanis a kisoroszi tűzoltók harmadik alkalommal kaptak meghívást a kiskunfélegyháziak szeptember 11-én tartandó rendezvényére. Ez egyben emlékezés is a New York-i terrortámadásra, melyben nagyon sok tűzoltó vesztette az életét. Külön köszönet illeti Retkes Illés tűzoltóparancsnokot, aki sokat tett azért, hogy ez a kapcsolat létrejöjjön, rendszeressé és barátivá váljon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..