home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tűzgyújtási tilalom
Tancsik Richárd
2022.07.21.
LXXVII. évf. 29. szám
Tűzgyújtási tilalom

A belügyminisztérium válságkezelő részlege felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy nyílt területen ne égessenek füvet és alacsony növésű növényzetet, ne gyújtsanak tüzet az erdőben és az erdőszéleken. Gondoljanak a szárazság miatti tűzveszélyre, mely veszélyezteti az állampolgárok életét, és jelentős anyagi károkat okoz.

Csak az idén júniusban és júliusban 4982 rendkívüli eseményt regisztráltak, melyek közül a legtöbb, összesen 3836 tűzeset volt. Ezekből 2884 a szabadban keletkezett.

A továbbiakban is magas hőmérsékletre és hosszabb, száraz, csapadékmentes időszakra kell számítani, ami kedvez a szabadterületi tüzek kialakulásának és gyors terjedésének. Éppen ezért a belügyminisztérium illetékes részlege emlékezteti a polgárokat, hogy a vonatkozó törvény rendelkezései tiltják a szabadterületen a fű, az alacsony növényzet és a szemét, valamint az apró terménymaradványok égetését. A törvény e rendelkezésének be nem tartása esetén a jogi személyekre 300 000 — 1 000 000 dinár közötti, a természetes személyekre 10 000 dinár összegű pénzbírság róható ki.

A törvény tiltja a tűzgyújtást az erdőben és az erdőtől számított 200 méteres távolságban, kivéve a meghatározott és kijelölt helyeken, az előírt tűzvédelmi intézkedéseknek megfelelően. A törvény e rendelkezésének megszegése esetében a természetes személy 10 000-től 50 000 dinárig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A válságkezelő részleg az elkövetkező időszakban a belügyminisztériummal, a köztársasági és helyi szinten illetékes ellenőrző szolgálatokkal együtt folytatja a fokozott megfigyelési és terepbejárási tevékenységet annak érdekében, hogy felkutassák azokat a felelőtlen állampolgárokat, akik nem tartják be a törvényi rendelkezéseket, és büntetőeljárást kezdeményeznek ellenük. Mindezt azzal a céllal, hogy csökkentsék a nyílt tereken keletkező tüzek számát, és szavatolják a polgárok biztonságát.

Forrás: A belügyminisztérium válságkezelő részlegének közleménye

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..