Tűzgyújtási tilalom
2020.09.22.
LXXV. évf. 38. szám
Tűzgyújtási tilalom

Szabadka Város Aratási és Terménybetakarítási Törzskara felszólítja a lakosságot a tűzgyújtási tilalom betartására

Szabadka Város Aratási és Terménybetakarítási Törzskara arra figyelmeztet, hogy a tűzvédelmi törvény 50. szakasza (az SZK Hivatalos Közlönyének 111/09, 20/15 és 87/18-más törv.) és a vetés és ültetvények, mezőgazdasági földek, dűlőutak és csatornák mezei károk elleni védelméről szóló rendelet 15. szakaszának 1. bekezdés 3. pontja (Szabadka Város Hivatalos Lapjának 38/15 és 29/18 száma) értelmében nyílt téren tilos a tarló, a szemét és a növényi hulladék égetése, a tilalom megszegéséért pedig magas pénzbírságot kell fizetni, ami a cégek esetében 300.000-től 1.000.000 dinárig, a magánszemélyek esetében pedig 5.000-től 75.000 dinárig terjed.
Emellett az a személy, aki az említett tilalom megszegésével tűzkárt okoz, köteles a tűzoltóegységnek megtéríteni a bevetés költségeit, ha pedig a tűzgyújtással veszélyeztették a személyi és vagyoni biztonságot, a felelősök ellen megfelelő bűnvádi eljárás indul.
Megkérjük a lakosságot, hogy tartsák be a tűzgyújtási tilalmat és nyílt téren ne égessenek szemetet és növényi hulladékot, hogy ne sodorják veszélybe sem maguk, sem mások testi épséget, illetve a vagyon biztonságát. A belügyi szervek, az önkéntes tűzoltóság és a mezőőri szolgálat fokozott ellenőrzést végez a szabálysértések felderítése érdekében, és a tilalmat megszegők ellen a törvénnyel előírt valamennyi intézkedéssel fellépnek. 

Szabadka Város 2020. Évi Aratási és Terménybetakarítási Törzskara

A törzskar elnöke:
Bognár Pásztor Hajnalka s.k.


Illusztráció (Pixabay.com)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..