home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tüntetéseket jelentettek be a Rio Tinto ellen
Szerbiai RTV
2022.01.03.
LXXVI. évf. 52. szám
Tüntetéseket jelentettek be a Rio Tinto ellen

Mára is tüntetést jelentettek be Szerbia több városában a Rio Tinto ellen.

A korábbiaknál azonban várhatóan kisebb megmozdulás lesz, kilenc helyszínre hirdettek útlezárást. Újvidéken, a Futaki piacnál fognak tüntetni, így ott várhatók fennakadások a közlekedésben. A helyszínek között van a Zlatibor felé vezető út is, Užice környékén, mely most, a telelések idején különösen forgalmas. A blokádok mindenhol 13 órakor kezdődnek, ezúttal azonban nem egy, hanem három órásak lesznek, vagyis egészen 16 óráig tartanak majd. A különböző civil egyesületek és szervezetek szerint a Rio Tinto szerbiai tevékenysége, amely során lítiumot termelne ki, súlyos környezetvédelmi károkat okozna. A Nem adjuk Jadart! nevű egyesület bejelentése szerint a folytatásban minden szombaton útlezárásokat tartanak, amíg az államfő "nem hallja meg a nép szavát". Aleksandar Vučić korábban közvitát kezdeményezett az ügyben.

Fotó: Pannon RTV/Payeta Maurice/archívum

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..