home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Trömböczky Napsugár heti ajánlója
MTVA
2014.09.18.
LXIX. évf. 38. szám
Trömböczky Napsugár heti ajánlója

Trömböczky Napsugár éppen húszéves, és — noha számára is hihetetlen — már két éve látható a közmédiában. Jelenleg a Hetedhét Gyerekhíradó műsorvezetőjeként dolgozik, de érdeklik a média egyéb területei is. Igyekszik minél többet látni, megismerni, tanulni, és nagy szerelme a színház — a KiMi színészképzésére jár.

Közmédia-javallat szeptember 22-étől 28-áig

Hétfőre (szeptember 22-ére) a Három királyokat választottam. A magyar dokumentumfilm-sorozat különleges embereket mutat be. Az első részben Ecsed néprajzát ismerteti egy fiatalember, aki néhány éve megvakult. Mindig érdeklődéssel fordultam a látássérültek felé: megnéztem egy általuk előadott színdarabot, és a Láthatatlan kiállítást is kiválónak tartom. (Duna, 21.30)

Keddre (szeptember 23-ára) egy Agatha Christie-adaptációt ajánlok. A végzet háza című film — melynek története 1936 júliusában játszódikfrancia—svájci koprodukcióban készült. Nagyon kedvelem az írónő könyveit, s ezek megfilmesített változatát is többször végignéztem. A fordulatos cselekmény izgalmas perceket tartogat. (Duna, 21.25)

A Büszkeségeink, a hungarikumok sorozat szerdai (szeptember 24-ei) epizódjából a herendi porcelán történetét ismerhetjük meg. Magam is láttam, hogy miként festik a motívumokat: hihetetlenül precíz művelet a megalkotásuk. A sorozat azért is érdekes számomra, mert fontosnak tartom értékeink, kincseink megismerését. (Duna, 15.30)

Csütörtökön (szeptember 25-én) egy kis „humánerőforrás-program” üdíthet fel: a Kultúrfitnesz irodalmárokat, zenészeket, pszichológusokat is megszólaltat egy-egy kultúrtémát körüljárva. Tavaly besegítettem néhány adásba, így mind a műsort, mind a készítőit figyelmükbe ajánlhatom. (Petőfi Rádió, 19.03)

Péntekre (szeptember 26-ára) Jakupcsek Gabi műsorát, a Ridikült választom. Remek témafelvetések, érdekes vendégek jellemzik a női beszélgetős show-t, mely a férfiak figyelmét is lekötheti. A Gyerekhíradó indulásakor Gabi volt a mentorunk, és szakmailag, emberileg egyaránt nagyra tartom. Szeretetre méltó egyéniség, és tisztelem a munkáját, ezért mindig érdeklődéssel figyelem, mit rejt a Ridikül. (M1, 17.45)

Aki szeret zavartalanul rádiózni, annak az Éjszakai Rádiószínházat ajánlom. Karinthy Márton Ördöggörcs című regényének adaptációjához neves színészeink adják hangjukat a szombat éji csöndben. (Szeptember 27-e, Kossuth rádió, 1.03)

Vasárnapi (szeptember 28-ai) kikapcsolódásként az Egyszer volt, hol nem volt amerikai filmsorozatot választom. A címe ellenére nem gyerekmese: a Grimm-gyűjteményből ismert szereplőket, mondabeli alakokat modern, mai környezetben helyezi el. Érdekes párhuzamot von a jelenbeli történések és a mesék eseményei között. Látványos, szerethető produkció. (M2, 20.55)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..