home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
 Trianon 100 – A világ magyarságának üzeneteit várja a közmédia
MTVA
2020.06.03.
LXXV. évf. 23. szám
 Trianon 100 – A világ magyarságának üzeneteit várja a közmédia

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján a közmédia minden csatornája és online felületei is megemlékeznek a magyar történelem egyik legtragikusabb napjáról. A Trianonhoz kapcsolódó filmek mellett, művészek, tudósok, közéleti emberek beszélnek arról, mit jelent számukra az összetartozás, a műsorfolyamot figyelő nézők, rádióhallgatók, vagy az online adásba bekapcsolódók pedig e-mailen és SMS-ben üzenhetnek a témával kapcsolatban

Június 4-én a Kossuth délelőtt egy rádiós hidat hoz létre, amely összekapcsolja az elcsatolt részeken dolgozó kollégákat.

Az M5-ön egész nap ismert művészek beszélnek az összetartozás fontosságáról – a rövid bejátszásokban többek között Nagy Feró, Nyerges Attila, Dörner György és Trill Zsolt osztja meg a nézőkkel legszemélyesebb gondolatait. Este 21 óra 20 perctől történészek vitatják meg a magyar történelem egyik legtragikusabb eseményének okait és következményeit, 22 óra 15 perctől pedig a Nemzeti Színház művészeinek előadásában hallhatunk Trianonról szóló költeményeket és elbeszéléseket.

A nap folyamán a Petőfi Rádió, a Bartók Rádió, a Dankó Rádió és az M2 gyerekcsatorna szintén több műsorban megemlékezik a határon túli magyarságról és a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról.

 

Az osszetartozunk@mtva.hu email címre vagy  a +36 30 555 5503-as telefonszámra SMS formájában bárki személyesen üzenhet rokonainak, barátainak, éljenek akár a Kárpát-medencében vagy a világ másik felén.

 

Trianon 100 – Június 4-én egész nap a közmédia csatornáin.

 


Nyerges Attila énekel az Ismerős Arcok együttes koncertjén a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn 2012. július 25-én. (MTI Fotó: Baranyi Ildikó)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..