home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
 Trianon 10 oka: a sorozat elkezdődött
2020.06.04.
LXXV. évf. 23. szám
 Trianon 10 oka: a sorozat elkezdődött

Az Autentika Művészeti Műhely Magyarország feldarabolásának századik évfordulóján bemutatta trianoni animációs sorozatának első részét Magyarirtás címmel a YouTube-on. A további epizódok a következő hetekben fognak megjelenni, hétfőnként és csütörtökönként jönnek ki a 3-4 perc hosszúságú új részek.

A tíz epizódból álló animációs sorozat célja, hogy a széles közönség is megismerhesse azokat a több évszázados történelmi előzményeket, hatalmi játszmákat, katonai lépéseket és politikai érdekeket, amelyek miatt 1920. június 4-én hazánk kénytelen volt aláírni a trianoni békediktátumot. A rövid epizódok alkalmat adnak arra, hogy a száz esztendővel ezelőtti tragédiával rövid és fogyasztható formában találkozzon a közvélemény, ugyanakkor a kérdést tíz külön oldalról megvizsgálva mégis részletesen lásson bele.

A sorozat grafikusa Mihalik Nikoletta, narrátora Cságoly Kristóf, vágója Schön Balázs, írója és rendezője Märle Tamás, a hangfelvételek a Gresta Mastering Studióban készültek.

Szintén az Autentika Művészeti Műhely megbízásából készült el a Trianon100 c. kvízjáték applikáció, ami a Play Áruházból érhető el ingyenesen. Az alkalmazás szorosan kapcsolódik a videósorozathoz, minden egyes epizóddal együtt egy új kérdéssorozat jelenik meg, így az applikációt letöltők a videósorozat bemutatása alatt egy közös versenyen vehetnek részt. A Schön Boldizsár által készített applikáció lehetőséget ad arra is, hogy egy másik módban folyamatosan próbára tegye ki-ki a maga tudását Trianonról és a magyar történelemről.

A Papolczy Balázs által alapított Autentika Művészeti Műhely az említett videósorozattal és applikációval kezdi meg munkáját, de szeretnénk a jövőben is olyan kulturális tartalmakat készíteni, amelyek könnyen elérhetőek bárki számára az online térben, és a magyar szellemi fejlődést szolgálják. Projektjeinkről a közösségi média legtöbb felületén – Youtube, Facebook, Instagram – tájékozódhatnak.

 

Az Autentika Művészeti Műhely közleménye

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..