home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Továbbtanulnak-e?
2011.04.27.
LXVI. évf. 17. szám
Továbbtanulnak-e?

Nagy TímeaNagy Tímea magasépítészetet tanul a szabadkai középiskolában. Hajdújárásról utazik minden nap az iskolába, de nem érzi fárasztónak sem az utazást, sem a tanulást, hiszen jól tudja: most kell bizonyítania rátermettségét, hogy Pécsen folytathassa a tanulmányait.- Színkitűnő tanuló v...

Nagy Tímea

Nagy Tímea magasépítészetet tanul a szabadkai középiskolában. Hajdújárásról utazik minden nap az iskolába, de nem érzi fárasztónak sem az utazást, sem a tanulást, hiszen jól tudja: most kell bizonyítania rátermettségét, hogy Pécsen folytathassa a tanulmányait.
- Színkitűnő tanuló vagyok, éppen ezért nagyon bízom abban, hogy sikerül állami támogatást kapnom a magyar államtól egyetemi tanulmányaim megkezdéséhez. Amennyiben sikerült bejutnom az egyetemre, alkalmassági vizsgát is kell tennem az érettségi mellett. Éppen ezért kell nagyon komolyan vennem a tanulást, hiszen csakis így válthatom valóra az álmomat, hogy egyetemet végzett építész legyek. Terveim között szerepel a mesterképzés elvégzése is, amivel együtt még legalább öt évig kell tanulnom. Remélem sikerül bejutnom egy kollégiumba, különben nehezen tudnám megoldani az ottlakásomat. Szerintem ez az iskola megfelelő alapot nyújt nekem az építészmérnöki egyetemen való továbbtanulásomhoz - mondja Tímea.

Belančić Kitti

Belančić Kitti magyarkanizsai fiatal, aki az Újvidéki Műszaki Karon szeretné folytatni tanulmányait. Határozott elképzelése van a jövőt illetően: az egyetemi oklevél megszerzését követően valahol külföldön, talán éppen Montenegróban szeretne dolgozni.
- Nagyon szeretek rajzolni, és itt, a magasépítészeti szakon ezt a kedvtelésemet szabadon kiélhetem. Az Újvidéki Műszaki Karon természetesen szerb nyelven tanulok majd, de ez nem okoz gondot, hiszen a többségi nemzet nyelvét anyanyelvi szinten beszélem. Kitűnő tanuló vagyok és tisztában vagyok vele, hogy a továbbtanulás szempontjából milyen fontosak a jó osztályzatok. Az érettségin kívül a felvételi vizsgát is le kell tennem ahhoz, hogy bejussak az egyetemre, és annak ellenére, hogy ott minden évben túljelentkezés van, bízom benne, hogy felvesznek. A jövőmet nem itt, Szerbiában látom, hanem csakis külföldön, esetleg a szomszédos Montenegróban, amely most van igazán kiépülőben, és remélhetőleg még hosszú évekig lesz szükségük jó szakemberekre - mondja Kitti.

Nagy Debóra

Nagy Debóra szintén színkitűnő tanuló. Nyomdaipari előkészítői szakot fejez most, és számára is egyértelmű, hogy folytatja tanulmányait.
- A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Karának képi ábrázoló szakára felvételizek. Itt elsősorban a szabadkézi ábrázoláson és a képzőművészeten lesz a hangsúlyt, amit egyébként is nagyon szeretek. Kell hozzá a kézügyességen kívül a kreativitás, a szépérzék és az aprólékos kidolgozás képessége. Természetesen nekem is felvételiznem kell majd az érettségi után, és ha sikerül elvégeznem az egyetemet, akár rajztanár is lehetek. Mindenképpen az a célom, hogy az egyetemi oklevéllel mielőbb dolgozni tudjak - természetesen a szakmámban - tudtam meg Debórától.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..