home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Továbbra is hódít a skandináv krimi és a szerelmes regény
gyg
2012.08.22.
LXVII. évf. 34. szám

A nyári szabadságok alatt a kikapcsolódás elengedhetetlen tartozéka egy jó könyv, amit magunkkal vihetünk a nyaralásra, vagy amivel magányba vonulhatunk egy lusta délutánon. Berényi Eszter, a szabadkai Városi Könyvtár munkatársa, a kölcsönzőosztály felnőtt részlegének könyvtárosa a legkeresettebb ny...

A nyári szabadságok alatt a kikapcsolódás elengedhetetlen tartozéka egy jó könyv, amit magunkkal vihetünk a nyaralásra, vagy amivel magányba vonulhatunk egy lusta délutánon.
Berényi Eszter, a szabadkai Városi Könyvtár munkatársa, a kölcsönzőosztály felnőtt részlegének könyvtárosa a legkeresettebb nyári olvasmányok közül javasol olvasnivalót a könyvmolyoknak.
A skandináv krimik továbbra is az érdeklődés középpontjában állnak - állítja Berényi Eszter. A főként fiatalok körében elterjedt olvasmányok közül Jo Nesbo Hóember című könyvét emelte ki a könyvtáros. Ahogyan az északi krimik esetében már megszokhattuk, az író egy sejtelmes bevezetőben teljesen összekuszálja a szálakat, az olvasó feladata, hogy a történéseket nyomon követve kibogozza őket. Ehhez hasonló izgalmakkal kecsegtet Jussi Adler-Olsen Nyomtalanul című kötete is, melynek főszereplője egy kiégett nyomozó, akinek pályafutásában új fejezet nyílik, amikor rég lezárt, megoldatlan ügyeket kezd újra felgöngyölíteni.
Ugyancsak a fiatal olvasók kedvencei a vámpíros történetek. A könyvtáros a magyar piacon eddig ismeretlen szerzőt, Amanda Hockingot ajánlja, akinek a hamarosan kapható ötkötetes sorozatából kikölcsönözhető az első, A vér szava - My Blood Approves című könyve.
Jó kikapcsolódást kínál Fejős Éva romantikus kalandregénye, a Karibi nyár című olvasmány, melynek helyszíne egy óceánjáró hajó, amelynek személyzete egy régi legenda újjászületéséről, a rejtélyes boldogságszigetről, valamint a karibi ''emlékgyógyító”, Carol Santos felbukkanásáról suttog. Ugyancsak szerelmes történetet mond el Bridget Asher Provance-i szerelembalzsam című kötete, melynek főszereplője egy a férjét korán elvesztett nő, aki Provance-ba utazik, hogy kiderítse, igaz-e a családi legenda, mely szerint a varázslatos hely begyógyítja a szerelmi bánat okozta sebeket.
A történelmi regényeket, családregényeket az olvasók szinte minden korosztálya igényli. Diane Haeger A rivális című kötete a francia történelem egyik legszebb és legőszintébb szerelmi történetét dolgozza fel, s korának társadalmi szokásaiban, jellemrajzokban, történelmi tényekben is bővelkedik. Izgalmas, intrikákkal teli, XVI. századi szerelmi történet olvashatnak az érdeklődők, ha kikölcsönzik Gregory Philippa A szűz királynő szertője című könyvét.
Íme tehát néhány olvasmány azoknak, akik még nem tudják, milyen ,,könnyű'' olvasmányt kölcsönözzenek. A szabadkai Városi Könyvtár hétfőtől péntekig reggel fél 8-tól este fél 8-ig, szombatonként pedig reggel fél 8-tól délután 1 óráig szeretettel várja olvasóit.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..