home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Továbbra is feszült a helyzet
2023.06.27.
LXXVIII. évf. 25. szám
Továbbra is feszült a helyzet

Átadták a pristinai hatóságoknak azt a három koszovói albán rendőrt, akiket még június közepén vettek őrizetbe Szerbia területén. A szerbiai ügyészség fegyverek és robbanószerek illetéktelen előállításával, birtoklásával, hordozásával és kereskedelmével vádolta őket. A bírósági döntés értelmében szabadlábon védekezhetnek.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök azt követően döntött az őrizetben lévő koszovói rendőrökről szabadon bocsájtásáról, hogy a Szerb-Magyar Stratégiai Együttműködési Tanács palicsi alakuló ülésén a magyar miniszterelnök megkérte rá.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is nyilatkozott a három koszovói rendőr elengedéséről. Véleménye szerint ez tovább erősíti a Szerbia és Magyarország közötti együttműködést. Megerősítette, mindez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vučić szerb elnök ennek a lehetőségéről is tárgyalt Palicson.

A három rendőr szabadon engedésének ellenére továbbra is feszült a helyzet Koszovó és Szerbia között

Aleksandar Vučić szerb elnök telefonon egyeztetett az amerikai külügyminiszterrel. Antony Blinkennek elmondta, Szerbia komolyan és felelősségteljesen viselkedik, a koszovói rendőrség azonban önkényesen letartóztatja a szerbeket.

Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..