home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Továbbították a Válságstáb javaslatait a kormánynak
2020.11.20.
LXXV. évf. 47. szám
Továbbították a Válságstáb javaslatait a kormánynak

Ma délelőtt 9 óra körül ismét összeült a köztársasági egészségügyi válságstáb, hogy megvitassa a járványhelyzetet, és megfontolja az újabb korlátozások foganatosítását.

Az ülése valamivel 11 óra előtt befejeződött, a nyilatkozatokra váró újságírókkal azonban közölték, hogy a 15 órakor kezdődő sajtótájékoztatón ismertetik a döntéseket.

A bejelentett sajtótájékoztatót később lemondták, 18 óra körül viszont dr. Predrag Kon járványügyi szakember elmondta, a mai ülésen a stáb egészségügyi része beterjesztette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos javaslatait, amelyek szerint nem lehet elkerülni a szigorúbb intézkedéseket. Hozzátette, a javaslatcsomagot eljuttatták a kormányhoz, a lépésekről – véleménye szerint – holnap értesítik hivatalosan a nyilvánosságot.

–Már nem rendkívüli, hanem katasztrofális – összegezte a jelenlegi szerbiai járványügyi helyzetet dr. Predrag Kon epidemológus. Belgrádban nincs hely a kórházakban az újabb páciensek számára, ezért más városokba szállítják őket.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet szerint tartományunk 45 községéből 38-ban rendkívülinek értékelték a helyzetet, míg a többiben kifejezetten kedvezőtlen, ami azonban tovább romolhat.

(Az összegzés több forrás alapján készült)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..