home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Tovább szépül Törökbecse sportközpontja
Zséli Ágnes
2022.06.14.
LXXVII. évf. 23. szám
Tovább szépül Törökbecse sportközpontja

Felújítják a törökbecsei Jedinstvo Rekreációs Sportközpont öltözőit. Az akció a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárságnak, valamint az önkormányzatnak köszönhetően valósul meg — nyilatkozott lapunknak Ranko Janjić, a közintézmény igazgatója.

Egyébként az 1986-ban épült Jedinstvo Rekreációs Sportközpont négy öltözőjére már igazán ráfér a felújítás, mivel a harminchat év alatt nem tatarozták őket. Emiatt mára nagyon rossz állapotba kerültek. A mintegy 30 négyzetméteres öltözőkben legnagyobb mértékben a vizesgócok mentek tönkre. Ezeket most teljes egészében felújítják — erősítette meg Janjić, aki a sportközpont korábbi tatarozási munkálatairól is beszélt.

— A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárságtól 5 millió, míg Törökbecse Önkormányzatától mintegy 800 000 dinár anyagi támogatást kaptunk, melynek köszönhetően felújítjuk az öltözőket. A négy öltözőnk három hónap alatt új arculatot kap, hiszen hamarosan kiírjuk az erre vonatkozó közbeszerzési eljárást, majd július elején a munkálatok is megkezdődhetnek. A legrosszabb állapotban a vízvezetékcsövek vannak, melyeket újakra cserélünk, ahogyan a csapokat és a zuhanyrózsákat is. Mindemellett a falak új csempét, a padlózat pedig új burkolatot kap.

Az elmúlt kilenc évben a mintegy 3000 négyzetméteres épületen több munkálatot végeztettek el.

— 2014-ben a lelátó régi, fából készült ülőkéit új műanyag székekre cseréltük. A 400 új székre az évi költségvetésünkből 400 000 dinárt különítettünk el. 2016-ban az épület videomegfigyelő rendszert kapott. A beszereltetésre, valamint a tizennégy kamerára félmillió dinárt költöttünk. Sportközpontunk 1200 négyzetméteres nagycsarnokában két elektronikus kijelző volt, melyek közül négy évvel ezelőtt az egyik tönkrement. A NIS Kőolajipari Vállalat Közösen a közösségért nevű programjának köszönhetően azonban egy új, korszerű kijelzőt sikerült beszereznünk, melynek összértéke 1,4 millió dinár. A következő évben a bádoglemez-borítású tető tatarozását kezdtük meg, a legnagyobb gond a beázás, melyet máig nem sikerült teljes egészében megoldanunk. Ezen folyamatosan dolgozunk, évente mintegy félmillió dinárt költünk rá. Fontos, hogy az épület sehol se ázzon be, hiszen a befolyó víz jelentős károkat tenne a 2019-ben felújított nagycsarnok parkettjében. A padlózat teljes cseréjét úgyszintén a NIS finanszírozta, ez 13 millió dinárba került. Két évvel ezelőtt energiatakarékos belső világítással gazdagodtunk, mely által a nagycsarnokban, valamint az objektumunk 400 négyzetméteres tornatermében mintegy 70 hagyományos izzót cseréltettünk le LED-égőkre. Ezek az energiatakarékosság mellett megfelelő fényt adnak a sportolóknak és a Miloje Čiplić Általános Iskola tanulóinak, akik tanárukkal együtt jelenleg is a két helyiség egyikében tornáznak. A környezetbarát közvilágítás a Tartományi Energetikai, Építészeti és Közlekedési Titkárság, valamint az önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően valósult meg. A beruházás összköltsége 3,8 millió dinár volt. Visszatérve az öltözőkre, a tatarozás szinte elkerülhetetlenné vált, melynek befejezési határideje október vége, mi azonban arra törekszünk majd, hogy a munkálatokat augusztus végéig lezárjuk. A Jedinstvo Rekreációs Sportközpont Vajdaság egyik legszebb létesítménye, de ami a legfontosabb, hogy kitűnő helyszíne az edzéseknek, a különféle sportágak fejlesztésének, a polgárok egészségesebb életmódjának. Emellett a helyieknek lehetőségük van ingyenes asztaliteniszezésre is, hiszen négy asztalunk és az ehhez szükséges felszerelésünk is van. Törökbecsén 14 sportklub működik, közöttük kosárlabdázók, röplabdázók, kézilabdázók, de vannak, akik futsallal, karatéval, extrém sporttal foglalkoznak. Fő feladatunk, hogy korosztálytól függetlenül az edzéshez mindenkinek megfelelő körülményeket teremtsünk — fejezte be nyilatkozatát az igazgató.

Törökbecsén mintegy 800 aktív sportolót jegyeznek, akik az imént elhangzottaknak köszönhetően a jövőben még szebb környezetben edzhetnek majd.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..