home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tovább csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában
MTI
2020.08.19.
LXXV. évf. 34. szám
Tovább csökken az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában

Az emberek fegyelmezettségének tudta be a szerb egészségügyi miniszter, hogy tovább csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma országában.

Zlatibor Lončar szerint egyre többen tartják be az elővigyázatossági intézkedéseket, de a fertőzöttek számának csökkenése nem jelenti, hogy a lakosság fellélegezhet, a további időszakban is az előírások betartására lesz szükség.

Szerbiában szerdára az előző napi 29 782-ről 29 890-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden négy újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 681-re emelkedett.

Koszovóban egy nap alatt 11 545-ről 11 686-ra nőtt az azonosított fertőzöttek és hattal 416-ra a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában 24 óra alatt 12 840-ről 12 970-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden két halálos áldozata volt a Covid-19-nek, amivel a halottak száma 549-re nőtt. Az egészségügyi miniszter bejelentette, az oktatás szeptembertől főleg virtuálisan zajlik majd, az iskolapadokba csak a kisiskolásoknak vagy a kis létszámú osztályokba járóknak kell beülniük.

Montenegróban szerdára 4085-ről 4132-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, így a halottak száma 80 maradt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb döntése értelmében az iskolakezdést egy hónappal elhalasztották, így a diákok várhatóan csak október elsején ülnek majd be az iskolapadokba. Az Adria-parti országban március 16-án zárták be az iskolákat, az oktatás online formában folytatódott.

Bosznia-Hercegovinában keddről szerdára 16 111-ről 16 351-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, a halálos áldozatok száma pedig kilenccel 495-re emelkedett.



Prijepolje (Inera Isovic/Unsplash)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..