home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Tótka arany-, Csipes ezüstérmes
Tóth Tibor
2021.08.05.
LXXVI. évf. 31. szám
Tótka arany-, Csipes ezüstérmes

Egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a magyar versenyzők a kajak-kenu döntők mai napját. Kajak egyes 200 méteren Tótka Sándor kiválóan felépített versenyzéssel ért elsőként célba, és ezzel megszerezte az első magyar aranyat 200 méteren az olimpiák történetében. Tótka a második magyar, aki az ifjúsági olimpiai bajnoki cím után a felnőttek között is a csúcsra ért. Ugyanebben a számban Csizmadia Kolos 4. lett.

Csipes Tamara a 2. helyen ért célba kajak egyes 500 méteren, míg a címvédő Kozák Danuta a 4. helyen. Csipes a lehető legtöbbet adta ki magából, de az új-zélandi Lisa Carrington verhetetlen ezen az olimpián.

Férfi-kajakkettes 1000 méteren Kopasz Bálint és Nádas Bence féltávnál még az ausztrálok mögött a 2. helyen haladtak, a végére azonban elfáradtak, és a 4. helyen haladtak át a célvonalon.

A szerb versenyzők közül Strahinja Stefanović kajak egyes 200 méteren a B döntőben a 3. lett, Milica Novaković pedig a kajak egyes 500 méter B fináléjában a 4. helyen ért célba.

Fotók: MTI/Kovács Tamás

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..