home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Tóth Isaszegi Irén ösztöndíj
2023.10.05.
LXXVIII. évf. 40. szám
Tóth Isaszegi Irén ösztöndíj

Pályázati felhívás a 2023/2024-as tanévre

A Tóth Isaszegi Irén Alapítvány pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíjak odaítélésére a 2023/2024-as tanévre.

1. A pályázatra jelentkezhetnek:

A vajdasági magyar nyelvű közoktatásban résztvevő kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákok, illetve egyetemi hallgatók, akik:

– kimagasló/megfelelő tanulmányi előmenetellel rendelkeznek:

  1. a 2022/2023-as tanévben kitűnő, legalább 4,75-ös, illetve egyetemisták esetében minimum 8,50-es átlageredményt értek el,
  2. kiemelkedő eredményeket értek el hazai és nemzetközi versenyeken.

–hátrányos szociális helyzetük megnehezíti továbbtanulásukat:

a) árva vagy félárva; a szülő egyedülálló; nagycsaládban él,

b) valamelyik szülő regisztrált munkanélküli, vagy tartósan súlyos beteg,

c) olyan egyéb, igazolható családi körülmény, amely miatt a családja az átlagosnál rosszabb anyagi körülmények között él, így zavartalan tanulása veszélyeztetve van.

–a 2023/2024-es tanévben vajdasági középiskola magyar tagozatára jár, illetve magyar tannyelvű egyetemi képzés hallgatója Vajdaság területén

2. A pályázaton elnyerhető ösztöndíj mértéke és formája:

A diákok által ösztöndíjként elnyerhető támogatás 3 fő részére, egyénenként 800 euró. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása egyszeri banki átutalással történik. A pályázónak vállalnia kell, hogy pozitív döntés esetén, amennyiben nem rendelkezik bankszámlával, a saját nevére szóló bankszámlát nyit, amelyre az ösztöndíj átutalásra kerül.

3. A pályázaton való részvételhez szükséges formai követelmények:

  1. az ösztöndíjra jelentkezők az erre a célra létrehozott űrlapon keresztül adhatják be pályázatukat, amely itt érhető el: https://forms.gle/GUCkYgQ1g9PH29vy5 

b) A pályázónak az űrlaphoz csatolnia kell a következő dokumentumokat:

–A 2023/2024-es tanévre szóló iskola/egyetem látogatási igazolás

–A 2022/2023-as tanév végi bizonyítvány

–A versenyeredményekről szóló diplomák, igazolások (Az elsős középiskolások esetén a felsős osztályok versenyeredményeit kérjük feltüntetni, a többiek esetében csak a középiskolai versenyeredményeket várjuk. Az egyetemisták a különböző konferenciákon/rendezvényeken való részvételt is felsorolhatják.)

–Minden olyan bizonylatot, amely által pontosabb képet kaphatnak a Kuratórium tagjai a pályázóról

Fontos tudnivalók:

–Minden dokumentumot digitalizálva, azaz szkennelve vagy jó minőségű fotón várunk!

–Lényeges, hogy a mellékleten minden tisztán látható, olvasható legyen!

–Az űrlaphoz maximálisan 10 dokumentum csatolható. Amennyiben ettől több mellékletet szeretne eljuttatni a Kuratórium tagjai számára, azt kétféleképpen teheti meg:

a) több dokumentum egybecsatolásával (ehhez ajánljuk a Word program használatát, illetve a szkennelt/lefényképezett anyag PDF formátumban történő egyesítését)

b) a fennmaradt mellékleteket a tii.osztondijpalyazat@gmail.com e-mail címre is elküldhetik

4. Az adatok ellenőrzése:

A pályázatot elbíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy megvizsgálja az önéletrajzban leírtakat, valamint a csatolt és beküldött dokumentumok hitelességét.

5. Az alapító és az ösztöndíj bemutatása:

Az ösztöndíj alapítója Tóth Isaszegi Irén nyugdíjas építészmérnök 2018-ban hunyt el. Irén asszony Topolyán született. Gyermekkorában, szülővárosában élte át a határon túli magyarság tragikus helyzetét. Ezért gondolta úgy, hogy egy ösztöndíj alap létrehozásával elsősorban vajdasági magyar tehetséges, szorgalmas fiataloknak segít, akik szerény körülmények között élnek, és ezek a körülmények megnehezítik tehetségük kibontakozását, valamint tanulmányaik előmenetelét.

6. A pályázat benyújtásának határideje:

A pályázatok beadásának kezdő időpontja: 2023. október 1.

A pályázatok beküldésének határideje: 2023. október 31.

7. Általános tudnivalók:

a) a hiányos vagy késve beérkezett pályázatokat a bíráló bizottság nem veszi figyelembe,

b) a pályázat eredményéről a pályázók értesítést kapnak az általa megadott e-mail címre,

c) a pályázat eredménye ellen fellebbezési lehetőség nincs

d) az ösztöndíj pályázattal kapcsolatban bővebb információkat kaphatnak a tii.osztondijpalyazat@gmail.com címen.

A nyertes pályázók számára az ösztöndíjszerződésben meghatározott ösztöndíjat a budapesti székhelyű Tóth Isaszegi Irén Alapítvány biztosítja, amelyet az ösztöndíjas legkésőbb 2023. év végéig átutalással megkaphat.

Amennyiben a pályázó jelen pályázati kiírásban foglalt kötelezettségeinek a fent meghatározott határidőkön belül nem tesz eleget, elveszíti jogosultságát a Tóth Isaszegi Irén-ösztöndíjra.

A Tóth Isaszegi Irén Alapítvány Kuratóriuma

A budapesti székhelyű Tóth Isaszegi Irén Alapítvány döntése alapján ezúttal gratulálunk a 2022/23-as tanév ösztöndíjasainak: a zentai Bálint Annának, a bácsföldvári Szulomár Norbertnek, a ludasi (suplyáki) Nyers Bakó Ramónának és a bácskossuthfalvi Alács Varró Emesének.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..