Tóth Ferenc Vers– és Prózamondó Szemle
Aurora Beszédművészeti Műhely
2017.10.03.
LXXII. évf. 39. szám
Tóth Ferenc Vers– és Prózamondó Szemle

A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ felhívása

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Beszédművészeti Műhelye vajdasági szintű Tóth Ferenc Vers– és Prózamondó Szemlét hirdet 2017. október 28-ára, szombatra, Tóth Ferenc költő és néprajzkutató (Topolya, 1940-1980) halálának 37. évfordulójára

A verseny követelményei a következők:

 • Részt vehetnek rajta az általános iskola második osztálya és a középiskola negyedik osztálya közötti tanulók, akiknek az anyanyelve magyar, és ezen a nyelven tanulnak. Szeretettel várjuk azon tanulókat is, akik a magyar nyelvet mint anyanyelvápolást, illetve mint környezetnyelvet tanulják.
 • Minden tanuló 2 szabadon választott verssel vagy prózával nevezhet be. Egyik szöveget vajdasági magyar írótól, költőtől, a másikat az egyetemes magyar irodalomból válassza. A vajdaságiak közül ajánljuk Tóth Ferenc, Domonkos István, Tolnai Ottó, Fenyvesi Ottó, Szűcs Imre verseit. Ajánlatos Arany János verset is választani.
 • Négy csoportban versenyeznek a diákok:
  • általános iskolások alsó tagozatosai (2-4. osztály),
  • felsősek (5-8. osztály),
  • középiskolások,
  • valamint azon tanulók, akik anyanyelvápolásként, illetve környezetnyelvként tanulják a magyar nyelvet.
 • Minden csoport legjobbjait jutalmazzuk.
 • Iskolánként minden kategóriát 3 diák képviselhet.

A versenyt Topolyán, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházában (Vuk Karadzsity u. 1.), a Gorica épületében tartjuk 2017. október 28-án 10 órától.

A versenyzőknek vagy a felkészítőiknek október 20-áig kell átadni a jelentkezést e-mailen a kodaly@stcable.rs címen, vagy a 024/711-554-es telefonszámon.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..