home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Törvény szabályozza majd a mezőgazdasági termékek piacát
Szerbiai RTV
2021.06.07.
LXXVI. évf. 22. szám
Törvény szabályozza majd a mezőgazdasági termékek piacát

Hamarosan a szerbiai parlament elé kerül a mezőgazdasági termékek piacának szabályozásáról szóló törvény. Ezt a szerb kormány már elfogadta.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a Szerbiai RTV vendégeként elmondta, a törvénynek köszönhetően a termelőktől a feldolgozókig mindenkinek meglesz a helye a rendszerben, méghozzá törvényileg szabályozott módon. A tárcavezető kiemelte, eddig még soha nem létezett külön törvény, amely a mezőgazdasági termékek piacát szabályozta volna, ez eddig a kereskedelem keretében történt meg. Mint mondta, ezzel a törvénnyel összehangolják majd a szerbiai szabályozásokat az EU szabályaival, és 2022-től lehet hatályos.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Az Agrárfizetési Igazgatóságnak lesz egy külön testülete, amely követi majd az árakat, meghatározza a termelői árakat, és szabályozza majd azokat a piacon, ha az árak hirtelen növekednének. Másrészről pedig szabályozni fogjuk majd a felvásárlók helyzetét is, hogy ne vásárolhassa majd fel akárki a mezőgazdasági termékeket úgy, ahogy akarja, hanem olyan lesz, mint a turisztikai ügynökségeknél, vagyis lesz letét, tehát garancia, hogy a termelők biztosak lehessenek abban, hogy ha valakinek eladják a termékeket, akkor meg is tudják fizettetni azokat.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..