home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Történelmi sikerek
Tóth Tibor
2022.06.20.
LXXVII. évf. 24. szám
Történelmi sikerek

— Szakításban megpróbálkoztam a 183 kilóval is, sajnos sikertelenül. A lökésben elért 226 kg nemcsak országos, hanem egyéni csúcs is. Korábban sosem löktem ennyit, eddigi legjobb eredményemet 1 kilóval javítottam meg. Összetett eredményemmel, a 403 kg-mal is elégedett vagyok, mivel korábban sosem sikerült a felnőttmezőnyben a legjobb tízbe kerülnöm. Előzetes elvárásaim is az első tíz közé való bejutásra, valamint az országos csúcsok megdöntésére vonatkoztak, mindkettőt teljesítettem, de azért mindig lehetne jobb is, mivel szerettem volna 180 kg-nál többet szakítani, ami régebben sikerült is. Nagyon tömör volt a 4. és a 8. hely közötti mezőny, hiszen az izraeli Litvinov 3, a cseh Orsag pedig 6 kilóval jobb eredménnyel végzett előttem — összegzett Kajdocsi Tamás.

Következő versenye augusztus végén lesz, amikor a sétaerdei sportcsarnokban a Szabadka Kupát tartják, majd szeptemberben az országos bajnokság, november végén pedig a kolumbiai világbajnokság következik a sorban.


Kajdocsi Tamás (balról) és edzője, Rozsnyik Ervin (Fotó forrása: Rozsnyik Ervin facebook oldala)

A Spartacus Súlyemelőklub korábbi elnöke, Kiss Ferenc halála után Kajdocsi Tamásnak szavaztak bizalmat az egyesületben, így az elkövetkező időszakban a versenyzés mellett az elnöki teendőket is ellátja.

— A klub már hosszú ideje nagyon jó úton halad, a várostól, a Vajdasági és a Szerbiai Súlyemelő-szövetségtől is évente kapunk támogatást, emellett utánpótlás-korosztályaink tömegesek, úgyhogy erről az útról nem szeretnénk letérni. Fiatalabbak vagyunk, esetleg némi fiatalos gondolkodásmódot beviszünk a klub vezetésébe, de a kitaposott ösvényt nem hagyjuk el — mondta Tamás.

Az ország legeredményesebb súlyemelőklubjának vezetőedzője, Rozsnyik Ervin elkísérte Tamást az albán fővárosba, és hasznos tanácsokkal segítette a verseny folyamán.

— A felkészülés és a verseny is kiválóra sikeredett, minden összeállt, ahogy kellett. Sajnálom, hogy a 183 kg-os szakítás nem sikerült. A 183 kilóról tudtuk, hogy egy kicsit sok, de ennyi kellett volna ahhoz, hogy az előtte álló hollandot megelőzze, 182 kilóval nem lépett volna előre. A lökésben elért 6. helyről tudni kell, hogy a 4. és az 5. helyen végzett két cseh versenyző már a harmincas éveinek végét tapossa, szerepléseik évről évre gyengébbek, Tamás viszont még fiatal, így egyre jobb eredményekre számíthatunk. Mindent összegezve az országos súlyemelő-szövetség, a klub vezetősége és jómagam is elégedett vagyok a teljesítménnyel meg az országos csúcsokkal is. A hazai súlyemelés fejlődik, hiszen szerbiai súlyemelő felnőttmezőnyben még sosem nyert érmet, most Radmila Zagoracnak ez sikerült, és a férfiak mezőnyében sem jutott még be senki a legjobb tíz közé. A súlyemeléssel foglalkozó fiatalok száma is egyre nagyobb, amit a legutóbbi országos bajnokság is bizonyít, melyen kétszer annyi versenyző vett részt, mint legutóbb. Reálisan nézve Tamás a 10-11. helyen áll a világon szupernehézsúlyban, az olimpiára pedig az első tizenkettő jut ki. Célunk egyértelműen a párizsi olimpia — mondta Rozsnyik.

Az ólomsúlyúak versenyében egyébként grúz arany, valamint örmény ezüst és bronz született, de az Eb-re leginkább Tamás és Radmila történelmi eredményei miatt fogunk emlékezni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..