home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Történelmi nap és vásár Magyarkanizsán
2022.07.20.
LXXVII. évf. 29. szám
Történelmi nap és vásár Magyarkanizsán

Július 24-én, vasárnap tartják meg Magyarkanizsán a szokásos jószág-, kézműves- és kirakodóvásárt, amit most is számos mellékrendezvény tesz színesebbé, de ekkor tartják meg a Történelmi nap című programot is.

A vásár reggel 7 órakor kezdődik. A délelőtt folyamán zenés szórakoztató műsorra, gyermekjátékokra számíthatnak az érdeklődők. A szokásos ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérésre 8 és 10 óra között kerül sor. 9-től 11 óráig kisállatokat simogathatnak a gyerekek, de az Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából a tűzoltótömlő használatát is kipróbálhatják a legbátrabbak. 8-tól 11 óráig a helybeli Egészségház és a HELLO Kanizsa turisztikai információs központ tart bemutatót.

Közben, aki megéhezik nyárson sülteket, bográcsost vásárolhat.


Fotó: Pannon RTV/ Molnár Ádám

A vásárral párhuzamosan kerül megrendezésre a Vásártéren a Történelmi nap elnevezésű rendezvény. Őseink, hagyományaink mögöttünk vannak, de a tudásukat, életformájukat át lehet ültetni a 21. századba is. Az Ősök Hangja szervezet azt szeretné megmutatni, hogy ez valóban lehetséges. A rendezvény megnyitója 9 órakor kezdődik. 9.30-tól történelmi előadásra kerül sor, de kovácsbemutatót is tartanak. 10 órától bemutatják, hogy hogyan néz ki egy jurta, majd a vívásról lesz szó. Az íjászat alapjaival is megismerkedhetnek az érdeklődők 11 órától. Baltadobálási vetélkedő 11.30-tól, majd déltől örömíjászat.

Kísérőprogramként a kézműveskedés alapjaival, a gyógynövényekkel ismerkedhetünk, lesz dobolás, illetve a hímzést is kipróbálhatják régi minták alapján az érdeklődők, de középkori édességek kóstolására is sor kerül. A belépés díjtalan.

A szervezők szeretettel várnak minden árust, vásárlót és nézelődőt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..