Történelem és magyarság (5.)

Történelem és magyarság (5.)

Helyszíni tudósítónk szakmai összefoglalója az ötödik munkanapról

Zárónapjához érkezett a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE) szervezésében zajló, sorrendben XVIII. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) Történelem és magyarság elnevezésű pedagógusi továbbképzés.

 

Az idei pedagógusi továbbképzés pénteki zárónapját három, változatlanul nívós szakelőadás tette teljessé. Ezt követte a nyilvános (ki)értékelés, a köszönetnyilvánítás, valamint a tanúsítványok kiosztása. 

Az ötödik nap folyamán elhangzó további előadások (és tolmácsolói):

Felsőoktatás-politika a két világháború közötti Magyarországon (dr. habil. Ujváry Gábor, CSc; Veritas Történetkutató Intézet, Budapest)

Ködképek a szabadság láthatárán. Egy rendszerváltás irodalmi intézmény- és kapcsolathálózata – a korai dualizmus irodalmának gazdasága és főbb problematikái (Császtvay Tünde; MTA BTK Irodalomtudományi Intézet, Budapest)

Magyarország a II. világháborúban (prof. dr. habil. Szakály Sándor, DSc; a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója, Budapest)


A továbbképzés végén Dulka Andor történelemtanárral, a Történelem és magyarság főszervezőjével készített interjúnkat hamarosan nyomtatott lapszámunkban is olvashatják.


Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Történelem és magyarság (5.)
Oktatás
Történelem és magyarság (5.)
Oktatás
Facebook

Támogatóink