home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Törött kézzel is célban
Tóth Tibor
2016.02.01.
LXXI. évf. 4. szám
Törött kézzel is célban

Saghmeister Gábor szabadkai motorversenyző hatodik alkalommal teljesítette a világ legnehezebb terepraliját, a 9300 km hosszúságú Dakar-ralit. Gábor a Belén és La Rioja közötti tizedik szakaszon egy baleset következtében eltörte jobb kézfejét, és a hátramaradt három szakaszt így teljesítette. Ennek ismeretében az elért 62. hely még nagyobb sikerként könyvelhető el. Saghmeister Gáborral a kézműtét után néhány nappal beszélgettem.

— A tizedik szakaszon több checkpointon (ellenőrző ponton) kellett áthaladni, így ez a szakasz több figyelmet igényelt. A negyvenvalahányadik helyen motoroztam, egy quadversenyzővel elég jó tempót diktáltunk. Egy idő után a quados elfáradt, és én egyedül, a többieket elhagyva, gyorsabb tempóra váltottam. Nekiütköztem egy szikladarabnak, amely megdobott, de sikerült a motoron maradnom. Nem lett volna semmi baj, ha nem következett volna még egy szikladarab, melyet észre sem lehetett venni. Nekiütköztem, átszálltam a motor felett, és fejjel értem talajt. A sisak megvédett a fejsérüléstől,  viszont a jobb kézfejemet valaminek nekiütöttem a köves, sziklás terepen. Felkeltem, bevettem néhány fájdalomcsillapítót, és folytattam a versenyt. A baleset a 600. km-nél történt, még 300 km volt előttem. Célom a gyorsasági szakasz befejezése volt, ezért lassítottam a sebességen, és célba értem. Addigra már jól bedagadt a jobb kezem. Mondtam a csapattársaimnak, hogy nem tudom, mi lesz, de végigcsinálom valahogy a maradék három szakaszt. Vigyáztam, próbáltam biztonságosan vezetni, nem kockáztattam, így 62. lettem, a privát csapatok közül pedig a 14. helyen végeztem. Utóbbi mezőnyben a top 10 volt a terv, de a sérülés miatt ez nem sikerült. Végig jó tempóban haladtam, ha minden rendben lett volna, akkor összesítettben ott lettem volna az elképzelt ötvenedik hely környékén.

* Mennyire akadályozott a törött kézfej a maradék három szakaszon?

— Vezetés közben nem fájt, de azért akadályozott, hiszen nem tudtam olyan erőteljes tempóval haladni. Ezután volt még több bukásom a dűnék között, hiszen nem tudtam úgy tartani a motort, ahogy azok között a körülmények között kellett volna. De meg vagyok elégedve, hiszen befejeztem a versenyt. Sosem lehet tudni, melyik az utolsó Dakarom, egy kicsit úgy éreztem abban a pillanatban, hogy be kell érnem a célba, ha szeretnék tizedik alkalommal is rajthoz állni.

* Szerdán műtöttek a szabadkai kórházban. Mit mondanak az orvosok, mikor ülhetsz újra motorra?

— Kedd reggel megállapították, hogy szilánkos törés van a kézfejemben, és szerdán megműtöttek. Minden a helyére került. Az első 48 órában erős fájdalmaim voltak, de szép lassan elmúltak. Gipszpólyába (longettába) tették a kezem, február végéig biztosan nem edzhetek. Szeretnék kijutni az április elején Abu-Dzabiban megrendezendő világbajnokságra.

* A 14. helyen beért, a privát csapatok között pedig 2. erdélyi Gyenes Emánuel csapatával indultál a Dakaron.

— Nem bántam meg a váltást. Az erdélyi magyarok nagyon jó kis csapatot alakítottak ki, a szervizhálózatunk kiváló volt, a csapattagok nagyon figyelmesek, tapasztaltak, hozzáértőek, ami nem is csoda, hiszen több mint tizenöt éve a KTM műhelyében dolgoznak. Semmilyen hátrányát nem éreztem annak, hogy nem a német csapattal voltam kint Dél-Amerikában. Az erdélyiekkel egy nyelvet beszélünk, családias volt a hangulat, hasonló szokásaink vannak. Senkinek sem kellett bizonygatnom a saját igazamat, azonnal tudták, miről van szó. A motoromat még az esték folyamán újjávarázsolták, a szerelés nem húzódott az éjszakába. Nem kopácsoltak a fejünk mellett éjjel, mint ahogy a korábbi csapatom tette, így naponta négy-öt órát tudtunk aludni. Ha jövőre is indulok a Dakaron, akkor csakis ezzel a csapattal teszem.

* Korábban említetted, hogy a verseny elején tartalékolsz, nem húzod annyira a gázt, az erőt a végére tartogatod.

— Fontos, hogy az elején biztonságosan haladjak. A gyorsasági szakaszok huszadik kilométeréig sosem erőltetem meg magam, ilyenkor megvárom, hogy a szervezetem bemelegedjen, hogy minden megfelelően működjön. Mindig arra gondolok, hogy hátravan még legalább 400 km, vagyis nem az első 15 km-en kell legyőzni mindenkit. Ez egy maratoni verseny, itt 400-500 km-en át kell figyelni. Voltak versenyzők, akik elrobogtak mellettem, majd nemsokára utolértem és el is hagytam őket. Eltévedtek, azt sem tudták, hol vannak. Itt rengeteg tapasztalatra van szükség, és ez nekem megvan. Az utóbbi időben eléggé szerencsétlen vagyok, mindig valami hátráltat. Ha a második napon történt volna ez a baleset, akkor nyilván feladom a versenyt, de a vége felé közeledve már nem tehettem így.

* Chile az idén nem fogadta a Dakar mezőnyét. Mennyit változtatott ez a Dakaron?

— Talán csak annyit, hogy nem kellett azon a púderszerű „fes-fes” homokon motoroznunk, és nem haladtunk annyit porban, mint korábban. Négy napig 4000 méteres tengerszint feletti magasságban hajtottunk, keskeny utakon, hatalmas szakadékok mellett. Bolíviában nem okozott gondot a nagy tengerszint feletti magasság, csak nagyon hideg volt, és fáztunk. Vezettünk jégesőben, zivatarokban, homokviharokban. Ezek a nehézségek inkább mentálisan akadályoztak bennünket, csak arra kellett gondolnunk, hogy hamarosan véget érnek. Nem eshet tizenöt napig sem eső, sem jégeső, a vihar után egyszer úgyis kisüt a nap. És ez szinte mindig így is történik. Bolíviában Evo Morales köztársasági elnökkel találkoztam, aki már régi ismerősként köszöntött. Elmondta, nagyon boldog, hogy az idén is eljöttem országába, és egy virágból font füzért kaptam tőle ajándékba.

* Hogyan működött a KTM 450-es motor? Bírta a strapát?

— A 2011-es kiadású KTM Rally Replicát a KTM gyárában újították fel 2014-ben. Régebbi modell, de végig tökéletesen működött. Kísérőim is voltak a versenyen. Velem tartott a fiam, Richárd, az RTS-től Predrag Milinković, a VRTV-től Törőcsik Nagy Tamás, turistaként Pajo Milodanović, aki több mint 3800 fotót készített a két hét alatt, valamint a csapat kihagyhatatlan tagja, Pablo, az argentin sofőrünk, aki sok mindenben segített a kísérőknek.

* Milyen volt a fogadtatás Rosarióban, Messi szülővárosában?

— A gyorsasági szakaszon a 62. helyen értem célba, majd egy kis ünneplés után elindultam Rosarióba, mely 400 km-re volt a gyorsasági szakasz végétől. Az elsők között indultam, sokan megálltak az út mentén a csapatukkal ünnepelni, én viszont továbbhaladtam, és az elsők között értem Rosarióba. Ott lemosták a ruhámat és a motort, és a motorosok közül engem hívtak fel elsőként a pódiumra. Itthon a legközelebbi barátaim a belgrádi repülőtéren vártak, másnap az egyik szabadkai cukrászdában fogadást rendeztek részemre a régi szabadkai motorosok, majd Horgoson is részt vettem egy partin. Hamarosan Dakar-partit rendezek, melyre minden munkatársam meghívást kap.

* Jövőre akkor a jubileumi, tizedik Dakarod következik?

— Előbb csak épüljek fel teljesen, aztán majd kiderül. Jó lenne kipróbálni, hogy milyen autóval végigmenni a szakaszokon. A gyorsasági szakaszokon és a sziklás területeken mégiscsak biztonságosabb, hiszen a négy kerék az négy kerék, a legtöbb gond a homokdűnék között lehet. Minden attól függ, lesz-e segítőnk a versenyen. Pontosabban: lesz-e versenykamionunk, mely mögöttünk van, és ha bajba kerülünk, segít rajtunk. Enélkül lehetetlen célba érni. A dűnék között, a mély homokban már egy rosszabb visszaváltás is nagy bajt okoz, az autó elakad, beássa magát a homokba, csak egy kamion tudja megoldani ezeket a helyzeteket. A szándék tehát megvan bennem, hogy tizedszer is rajthoz álljak a Dakaron, de előbb jöjjek rendbe, és majd meglátjuk a továbbiakat — mondta Saghmeister Gábor, majd megköszönte mindazok segítségét, akik bármilyen módon támogatták, segítették őt mind a felkészülésben, mind a verseny alatt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..