home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Torontálvásárhelyi hírmozaik
Martinek Imre
2007.07.04.
LXII. évf. 27. szám

* A múlt vasárnap (június 24.) Torontálvásárhelyen szerepelt a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének társulata. A bezdáni, újvidéki és bácstopolyai fiatalokból álló színészgárda a József Attila Művelődési Otthonban mutatta be a Dújú ríli lávmí? -- etűdök emberekre, részben című R. D. Laing-darab...

* A múlt vasárnap (június 24.) Torontálvásárhelyen szerepelt a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének társulata. A bezdáni, újvidéki és bácstopolyai fiatalokból álló színészgárda a József Attila Művelődési Otthonban mutatta be a Dújú ríli lávmí? -- etűdök emberekre, részben című R. D. Laing-darabot, Pataki András rendezésében. Ugyanezen a napon a helyi Pipacs Nőegylet mutatta be az elmúlt 15 évben készült munkáit Zentán, a 37. MIRK-en. A látogatók betekintést nyerhettek a dél-bánáti falucska hímzésornamentikájának fejlődésébe, amit a projektum megálmodói nemcsak hímzett tárgyi anyaggal, hanem fotódokumentumokkal is igyekeztek prezentálni.
* A torontálvásárhelyi József Attila M. O. szerb tánccsoportja (SFA) július 7-én tartja meg hagyományos évadzáró koncertjét. Az egész estet betöltő műsor keretében várhatóan azok a vendégegyesületek is közreműködnek, amelyekkel Valerija Đorđević és Đorđe Nađ csapata már évek óta jó szakmai kapcsolatot tart fenn.
* Július 7-én szabadtéri psychedelic and goa trance party lesz a ,,debellácsi tavakon. A buli 22 órakor kezdődik, a kiemelt vendégegyüttesek közül pedig a romániai ATMA is bemutatkozik, amelynek Beyond good and evil című albumját is megvásárolhatják a helyszínen e zenei irányzat kedvelői. A sort továbbá a NOMI, a BLU3ARMY, a GOASIA, a ZOLI vs LOODI és a KANC COVER teszi gazdagabbá. A szervezők kizárólag helyszíni jegyárusítást terveznek, 350 dinárért. Bővebb információk a 063/8-09-77-96 és a 063/8-26-44-00 telefonszámon, illetve a tmutation@gmail.com e-címen kaphatók.
* Nagy lendülettel folynak az előkészületek a faluból elszármazottak harmadik nagy találkozójára, melyet július 20-án, 21-én és 22-én tartanak, így döntött a torontálvásárhelyi Vitkay Hagyományápoló Társaság. Az első nap bográcsverseny lesz. A másodikon pedig a következő eseményekre számíthatnak az érdeklődők: 10.00 Fényképkiállítás a falu múltjából -- megnyitó (megtekinthetőek néhai Adler Mátyás fotográfiái és egyúttal a Pipacs Nőegylet által berendezett tájszoba is a helytörténeti múzeumban); 18.00: nótaest Vitkay Gyula nyomdokain elnevezéssel; 21.00 közös vacsora a Vadászotthonban.
A találkozó hivatalosan a vasárnapi ökumenikus istentisztelettel zárul majd. Idegenbe szakadt atyánkfiainak lakcímére a meghívók Ady idézetével keltek útra.
,,Bántja lelkem a nagyváros
Durva zaja
De jó volna ünnepelni
Oda haza.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..