home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Törölték a kollektív bűnösség elvét a kárpótlási folyamatból
(tv.)
2011.12.07.
LXVI. évf. 49. szám

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője bejelentette, hogy a Képviselőház december 5-ei ülésén 121 igen szavazattal elfogadta a rehabilitálásról szóló törvényt. Mint mondta, a jogszabály teljes egészében elfogadható a VMSZ számára. - Számunkra két fo...

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője bejelentette, hogy a Képviselőház december 5-ei ülésén 121 igen szavazattal elfogadta a rehabilitálásról szóló törvényt. Mint mondta, a jogszabály teljes egészében elfogadható a VMSZ számára.
- Számunkra két fontos törvényt is elfogadott a parlament: a rehabilitálásról és a rendőrségről szólót. A szabályozás az utolsó vesszőig tiszteletben tartotta azt a megállapodást, amit korábban az igazságügyi minisztériummal kötöttünk. A vagyon-visszaszármaztatás folyamatából kikerül a kollektív bűnösség elve, megszűnik a magyarok elleni diszkrimináció, vagyis mindenki rehabilitálható lesz, illetve visszakaphatja vagyonát - mondta Pásztor. Hozzátette, hogy a vagyon-visszaszármaztatásból csak azokat zárja ki a törvény, akiről az állam 2011-2012 folyamán be tudja bizonyítani, hogy a második világháború alatt háborús bűntetteket követett el.
- Akiket a kollektív bűnösség elve alapján ítéltek el, fosztottak meg valamilyen joguktól a II. világháború végén - elsősorban a csúrogi, zsablyai, mozsori magyarokra gondolok -, azokat könnyített és gyorsított eljárásban fogja az állam rehabilitálni - emelte ki a VMSZ parlamenti képviselője. Mint mondta: maximálisan elégedettek az elfogadott jogszabállyal, hiszen annak szövege egyértelmű, a törvény többféle értelmezése nem lehetséges. A kollektív bűnösség elve alapján senkit sem lehet kizárni a vagyon-visszaszármaztatás folyamatából.
A rendőrségről szóló törvényt is módosították, ezentúl a kettős állampolgárok is dolgozhatnak a belügyi szervekben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..