home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Törökkanizsán is sokan keresik fel a falugazdász irodáját
Borbély Tivadar
2023.07.17.
LXXVIII. évf. 28. szám
Törökkanizsán is sokan keresik fel a falugazdász irodáját

Törökkanizsán 2018 óta aktívan működik a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a Magyarország Kormánya által támogatott falugazdász irodája. A többi közt mezőgazdasági kérdésekkel kapcsolatos teendőket Ótott Nóra végzi, aki az elmúlt időszak munkájáról nyilatkozott.

— Amióta bevezették az új elektronikus platformot, az eAgrar rendszert, azóta egyre több mezőgazdasági termelő veszi igénybe a falugazdász munkáját. Az elején nagy számban kerestek fel a helyi termelők, mert sok teendő akadt a gazdaságok körül: segítséget nyújtottam a rendszer megismeréséhez, a gazdaság regisztrálásához, majd a különféle támogatások igénylésénél is. Az említett támogatások miatt még mindig nagy az érdeklődés. Külön kiemelném azt a tényt, hogy akik nem kapták még meg a területalapú támogatást, azoknak azt javaslom, hogy keressenek fel az irodában (cím: Kralja Petra I. Karađorđevića 6.) minden hétfőn, szerdán és pénteken 8.00 és 13.00 között, hogy közösen ellenőrizzük, mi lehet a hiba, ami miatt még nem történt meg a kifizetés — tette hozzá a törökkanizsai falugazdász.

Vajdaság-szerte, így eme észak-bánáti településen is jelenleg a Magyarok Kenyere programra készülnek. Szép számban vannak már felajánlások, az akció pedig július 25-éig tart, amikor Zentára a központi irodába szállítják a búzát, melyet az őszre liszt formájában a gyerekekkel foglalkozó intézmények kapnak majd meg.


Ótott Nóra

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..