home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Törökkanizsai karácsony
Mihók Anikó
2014.12.31.
LXIX. évf. 53. szám
Törökkanizsai karácsony

Karácsonyi készülődés címmel hagyományos karácsonyi műsort szervezett a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Törökkanizsán. A rendezvényt a zsúfolásig megtelt helyi színházteremben tartották meg. Az egyesület szakcsoportjain kívül felléptek a helyi magyar óvodások és kisiskolások is.

Mint minden évben, most sem múlhatott el az ünnep citeraszó, népdalok és néptánc nélkül.

A jelenlevőket Kovács Magdaléna, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte.

Elsőként a helyi óvodások léptek színpadra, akiket Beszédes Ella és Özvegy Tímea óvónő készített fel. Őket követték a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola negyedikes tanulói, akik Momić Éva tanítónő vezetésével betlehemes játékot mutattak be. Fellépett a művelődési egyesület Tiszácska leánykórusa is, Szemerédi Krisztián előadásában elhangzott Fehér Ferenc Apám citerája című verse, majd felcsendültek az egyesület citeraegyüttesének hangszerei. Vendégszerepelt a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület Őszirózsa vegyes kara is, majd végezetül a Tiszavirág és a Tiszafa néptánccsoport.



Oroszlámoson az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is rendezett ünnepi műsort a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület. A közönséggel Újhelyi Nándor, Törökkanizsa község képviselő-testületének elnöke osztotta meg karácsonyi gondolatait. Verset mondott Mladenovszki Valentin, Lukácsi Balázs és Szilágyi Norbert helybéli kisdiák. Itt is felléptek Momić Éva tanítónő Kis csillagai, Domonkos Lenke óvónő vezetésével a legkisebbek is előadták karácsonyi összeállításukat, valamint vendégszerepelt a törökkanizsai Tiszagyöngye ME leánykara és citeracsoportja. A program végén a szervezők karácsonyi csomaggal lepték meg a gyermekeket.

Az ünnep alkalmából Törökkanizsára is eljutott a Magyar Nemzeti Tanács karácsonyi segélycsomagja. Az MNT-nek köszönhetően az adományt három rászoruló helybéli család vehette át a Vajdasági Magyar Szövetség irodájában. A csomagokat Jerasz Anikó, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke, Nyilas Leonov Anita, az MNT alelnöke, valamint Paskó Csaba, az MNT végrehajtó bizottságának tagja nyújtotta át a családoknak. A támogatottak nagyon hálásak voltak, hiszen, mint mondták, a kapott élelmiszer egy jó ideig elegendő lesz, az arra szánt pénzt tehát másra költhetik.

— Négyen vagyunk testvérek, és ez nagyon sokat segít. Most többet tudunk félretenni, és úgy ünnepelhetjük a karácsonyt, ahogyan azt minden család szokta — mondta Csizmadia Zsolt, az egyik támogatott család legidősebb gyermeke.

— Mi az elmúlt időszakban a lehetőségeinkhez mérten Törökkanizsán nagy figyelmet fordítottunk a nagycsaládosok gondjainak megoldására, illetve azokkal a családokkal is foglalkoztunk, amelyek nehéz körülmények között élnek. Tudjuk, a mai világban nagyon sokan tengődnek, és fontos, hogy gondjukat viseljük, hogy ott legyünk, amikor szükség van ránk. Nagy öröm számomra, hogy a Magyar Nemzeti Tanács ezekre az emberekre is odafigyel — nyilatkozta Újhelyi Nándor, a VMSZ törökkanizsai községi szervezetének elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..