home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Törökbecsei és pécsi diákok ismerkedése
Zséli Ágnes
2016.05.22.
LXXI. évf. 20. szám
Törökbecsei és pécsi diákok ismerkedése

A törökbecsei Teleház és a pécsi Református Egyházi Alapiskola jóvoltából négy pécsi diák járt Törökbecsén, a bánsági településen. Az anyaországból érkező gyermekek először látogattak Vajdaságba. A program keretében a vendégeket a törökbecsei általános iskolás tanulók családjánál szállásolták el, s négy napon át a helyi Miloje Čiplić Általános Iskolába jártak, ahol kortársaikkal részt vettek a tanítási órákon.

A vendéglátók természetesen szabadidős programmal is készültek, melynek az volt a célja, hogy bemutassák a város és környéke nevezetességeit. A csoport kirándult az aracsi pusztatemplomhoz, a Fantast néven ismert, szállodaként üzemelő Bogdan Dunđerski-kastélyhoz, valamint megnézték a beodrai Katárka múzeumot. A barátkozás és a beszélgetés során alkalmuk volt megismerkedni az itteni fiatalok életével, és betekintettek a vajdasági magyarság kulturális örökségébe is.

A gyermekek kísérője Vértesaljai Zsófia, a Pécsi Tudományegyetem magyar—német szakos hallgatója volt.

— Hárman jöttünk az egyetemről önkéntesen, hogy segítsünk a tanároknak és a szülőknek, hiszen három diák Hertelendyfalvára, öt tanuló pedig Bácsfeketehegyre utazott. Nekem nagyon tetszik Törökbecse, Pécshez viszonyítva csendes és tiszta. Az emberek kedvesek. Nem bántam meg, hogy eljöttem, és a jövőben is szívesen vállalom ezt a feladatot, hiszen én is pedagógus leszek, s ez a látogatás szakmailag is sokat segített a tapasztalatszerzésben — mondta Zsófia. 

— A diákcsereprogram tavaly indult, eredményeként a törökbecsei diákok többször is jártak Pécsett. Most azok a gyermekek jöttek el, akiknél a tanulóink februárban jártak vendégségben. A programnak ez is az egyik célja, hogy ne csak a gyermekek, hanem a családok között is szoros kapcsolat jöjjön létre — nyilatkozta Báló Tibor, a törökbecsei Teleház vezetője, aki hozzátette: a nyári vakáció idején ismét várják a törökbecsei és a beodrai diákokat Pécsett.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..