home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Törökbecse község: péntektől hétfőig 12 új fertőzött
Zséli Ágnes
2020.11.16.
LXXV. évf. 46. szám
Törökbecse község: péntektől hétfőig 12 új fertőzött

Pénteken 31 koronavírusos beteget regisztráltak a községben, de hétfőig 43-ra emelkedett a számuk — hangzott el Saša Maksimović községi elnök sajtótájékoztatóján. A 43 betegnél a kór jelenlétét a PCR-teszt is megerősítette. Mindemellett további 40 páciensnél a gyorsteszt eredménye szintén pozitív lett.

A járvány megfékezése érdekében újabb szigorításokat vezetnek be. Ezek értelmében 21 órától reggel 5-ig zárva lesznek a vendéglátóipari létesítmények, a mozi, a színház, a kisboltok, a nagyobb bevásárlóközpontok, leszámítva a gyógyszertárakat, a benzinkutakat és a házhoz szállítást kínáló éttermeket. A vendéglátóipari egységekben 2 személynél több nem ülhet egy asztalnál. Tilos bármiféle ünnepély, összejövetel, tömeges gyülekezés szervezése, kivéve a kulturális rendezvényeket, melyek esetében az eddigi 500 fő helyett bel- és kültéren is legfeljebb 50-en lehetnek jelen, azzal, hogy szájmaszkot kell viselniük, és 4 négyzetméterenként 1 személy tartózkodhat. Az új szabályozás értelmében a kül- és a beltéri egyházi szertartások lebonyolítása is engedélyezett, de a maszk viselésén túl a jelenlévőknek kötelezően be kell tartaniuk a másfél méteres szociális távolságot.

Egyelőre nem tiltják meg a sporteseményeket, edzéseket, de a mérkőzések nézők nélkül zajlanak.

A helyi Komunalac közvállalat megkezdi a közterek, tömbházak, üzletek, közintézmények bejáratának, környékének fertőtlenítését. A városi piac egyelőre működik, azzal, hogy az eladóknak és a vásárlóknak kötelező a szájmaszk viselése, valamint a másfél méteres szociális távolság betartása.

Egyébként a sajtótájékoztatón a községi elnök azt is elmondta, hogy a fertőzöttek száma ennél jóval több, becslések szerint mintegy 200, mivel vannak tünetmentes betegek, akik értelemszerűen nem jelentkeztek a helyi egészségház COVID-rendelőjében, így nem is kerültek be a nyilvántartásba.

Törökbecse Önkormányzatának illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az előírt egészségügyi szabályokat, rendeleteket. Ha az elkövetkező napokban is nő a koronavírus-fertőzöttek száma, a válságstáb rendkívüli állapotot hirdet a bánáti községben. 

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..