home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Törleszteni kellene a tartozást!
(Tha)
2017.02.23.
LXXII. évf. 8. szám
Törleszteni kellene a tartozást!

A zentai önkormányzat illetékesei ismét az adósságuk törlesztésére kérik a távfűtés-szolgáltatás felhasználóit. Az illetékesek a mai sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, a számlák rendszertelen törlesztése miatt a helyi Elgas Közvállalatnak újra jelentős tartozása van a Srbijagas felé.

Győri István alpolgármester nehezményezte, hogy egyes ellenzéki képviselők arra biztatják a lakosságot, hogy ne fizessék a távfűtést. Véleménye szerint ennek a viselkedésnek az lehet a következménye, hogy a Srbijagas a városi fűtés használóinak megszünteti a gázszolgáltatást.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az Elgas januári gázszámlája 32.861.145 dinár, a villanyszámlája pedig pedig 5.824.431 dinár, ami összesen több mint 39 millió dinár. Az közvállalat által kiszámlázott összeg 54.925.486 dinár, ebből a jogi személyek felé 27.262.242 millió, a magánszemélyek részére pedig 27.663.243 dinár. Mivel a kinnlevőségek megfizettetés igen rossz ütemben halad, a vállalatnak jelenleg 28.751.698 dináros adóssága van a Srbijagas felé.  

Varga Viktor, a községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja arra kérte polgárokat, ne dőljenek be a minden valóságalapot nélkülöző híreszteléseknek. A távfűtéssel kapcsolatban február 23-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel lakossági fórumot tartanak a Tisza-part–Alvég helyi közösség épületében, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A felvételen Győri István és Varga Viktor.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..