home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Torkos Csütörtök lesz Magyarországon február 19-én
2015.02.11.
LXX. évf. 5. szám
Torkos Csütörtök lesz Magyarországon február 19-én

Kedveli a magyar konyha remekeit? Törzsvendége a határmenti magyar éttermeknek vagy eddig csak a hírét hallotta a vendégcsalogató magyarországi gasztronómiai kínálatnak? Mindegy, hogy újdonságokat kutató szakmabeli ígyenc vagy csak finom ételre vágyik kellemes családi és baráti társaságban, február 19-én mindenképpen érdemes ellátogatni Magyarországra. Torkos Csütörtökön nemcsak jóízűen falatozhat, de még féláron is.

Magyarország nemzeti turisztikai szervezete, a Magyar Turizmus Zrt. már 10. alkalommal rendezi meg a közkedvelt gasztronómiai akciót, amelyhez különböző típusú és kategóriájú vendéglátóhelyek csatlakoznak Magyarország egész területén. Csak az év egyetlen napján részesülnek a vendégek 50 %-os engedményben az étel- és italfogyasztás számlájából azon éttermekben, amelyek csatlakoznak a Torkos Csütörtök rendezvényhez. Ebben az évben ez a nap február 19-ére esik, ezért gyorsan foglalják le a dátumot a naptárukban és az asztalt a kiszemelt étteremben. Valami nem stimmel? Torkos Csütörtököt a hamvazószerdát követő első csütörtökön ünnepeljük, amely a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentette. A néphagyomány szerint pedig éppen ezen a csütörtökön egy napra beszüntették a böjtöt és ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. Ezért kapta a torkos jelzőt ez a nap.

A Torkos Csütörtök a magyar idegenforgalom nagyon sikeres rendezvénye, amellyel mindkét fél jól jár. A vendég a kedvezményeknek köszönhetően új helyeket és ízeket fedezhet fel, többféle ételt próbálhat ki és a pénzkerete a drágább tételeket is fedezi. Az éttermek viszont új törzsvendégeket szerezhetnek.

A kínálat bőséges a gyorséttermektől a prémium kategóriás vendéglátóhelyekig, a hagyományos magyar ételektől a nemzetközi konyháig, a laktató húsételektől a vegetariánus különlegességekig és természetesen változatos italválasztékkal is kiegészítve. Az érdeklődés tekintélyes, így ajánlatos előre foglalni asztalt.

A csatlakozott éttermek listája naponta bővül és a torkoskodni kívánó vendégek a www.torkoscsutortok.itthon.hu odalon elérhető kereső segítségével böngészhetnek a vendéglátóhelyek között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..