home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Torda a hétvégi Falunapra és templombúcsúra készül
Zséli Ágnes
2022.05.10.
LXXVII. évf. 18. szám
Torda a hétvégi Falunapra és templombúcsúra készül

Torda legnagyobb ünnepe a templombúcsú, Nepomuki Szent János védőszent ünnepe, május 16-a. Az 1980-as évektől ez a dátum egyúttal a falu napja is, melyet mindig a 16-ához legközelebbi hétvégén ünnepelnek meg. Az idén a rendezvényt május 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap tartják meg.

A járványügyi helyzet miatt az elmúlt két évben szerény rendezvényt szerveztek, de az idén újra színes, gazdag programmal várják a helyieket és a vendégeket.

Szombat reggel 7 órától délután 1 óráig a hagyományos horgászversenyen pontyra dobhatják be a csalit a hazai és a külföldi versenyzők.  


Fotó forrása: Torda Helyi Közössége

A Nepomuki Szent János-plébániatemplomban délelőtt 10 órakor ünnepi szentmisét tartanak, majd megkoszorúzzák a templom előtti keresztet és a településen lévő emlékhelyeket, emléktáblákat.

A Falunap ünnepi megnyitója 13 órakor a Sportközpontban lesz, majd megkezdődik a hagyományos csirkepaprikás-főző verseny, melyre mintegy 40 csapatot várnak. A jelentkezők az 1000 dináros nevezési díj ellenében csirkehúst és házilag kisütött kenyeret kapnak. Amíg a bográcsban a szakácsok az ételt rotyogtatják, nem marad el a vidám hangulat sem, hiszen a jó zenét a muzslyai Palatinus Ervin és társai szolgáltatják. Az elkészült ételt mesterszakácsok véleményezik.

18 órakor az udvarnoki fiatal tehetség, Gúth Emília énekel, 20 órától a magyarországi Lóci játszik együttes koncertezik, ami után a jelenlévők látványos tűzijátékban gyönyörködhetnek.

A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, akiket a Sportközpontban felállított vidámpark vár.

Vasárnap délelőtt 11 órakor szentmisét tartanak, majd a helyiek és a vendégek a kirakodóvásár kínálatából akár búcsúfiát is vehetnek.

A rendezvénysorozatot mindannyiunk örömére újra a valamikori búcsúk szépsége, a közösség családias hangulatú ünneplése jellemzi — mondta Dobai János, Torda faluelnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..