home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Topolyán átadták a KITE Kft. új logisztikai központját
Kartali Róbert
2019.05.08.
LXXIV. évf. 18. szám
Topolyán átadták a KITE Kft. új logisztikai központját

A magyar kormány gazdaságfejlesztési támogatásának köszönhetően a topolyai ipari parkban kedden átadták a magyarországi KITE Zrt. szerbiai leányvállalatának, a KITE Kft.-nek az új logisztikai központját.

A telephelyet Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, Pásztor István, a VMSZ elnöke és Guba Sándor, a magyarországi KITE Zrt. elnöke adta át rendeltetésének.


A szerző felvételei

A KITE Zrt. mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozik, illetve a cég kínálatában a teljes szántóföldi és kertészeti anyagszükséglet szerepel, továbbá növényvédelmi szerek, vetőmagok, szántóföldi és kertészeti műtrágyák, gépek, eszközök és az ezekhez szükséges alkatrészek. Kizárólagos forgalmazója a többi közt a John Deere és a JCB márkanévvel fémjelzett gépeknek. A magántulajdonban levő cég Magyarországon 45 éve működik, Újvidéken 2016-ban nyitott leányvállalatot. A szerbiai leányvállalat 2018-ban 24 millió euró forgalmat realizált, és mára 60 főre nőtt az alkalmazottak száma.

Belgrádban és Budapesten is úgy tekintenek a Szerbiában élő magyar közösségre, hogy összeköti a két országot — emelte ki Szijjártó Péter a megnyitón. Szerbia kormánya, Magyarország kormánya, a Vajdasági Magyar Szövetség és a KITE erőfeszítései nyomán egy újabb közös siker valósult meg. A KITE beruházásának értéke 154 millió forint, melyhez Magyarország kormánya 54 millió forintos támogatást nyújtott. A KITE 165 másik vállalattal együtt nyert a vajdasági gazdaságfejlesztési program közepes méretű beruházásokat támogató pályázatán. A magyar kormány által támogatott vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében végrehajtott 166 közepes méretű beruházás 600 új munkahelyet és 12,2 milliárd forintnyi új beruházást hozott létre — tette hozzá a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

— Emberemlékezet óta nem voltak ilyen jók a két ország közötti politikai viszonyok, így megteremtődött a feltétele annak, hogy a gazdaság szereplői egy térségben gondolkodva próbáljanak meg érvényesülni — emelte ki Pásztor István. Hozzátette: — A KITE beruházását egy ilyen sikeres kísérletként élem meg, és azt remélem, hogy a KITE is terjeszkedni fog itt, a vajdasági és a szerbiai térségben. A KITE új technológiát és új tudást hoz ide, ami fontos ahhoz, hogy a vajdasági mezőgazdaság sikeres és hatékony legyen. Az adottságaink megvannak, az emberek szorgalmasak, és értenek a szakmához, a vérükben van a mezőgazdaság. Amire szükség van még, az a technológia, a tudás és az az eszköztár, ami a KITE által biztosításra kerül.

— A topolyai telephely 1,8 hektáron terül el. A most átadott épület 400 négyzetméter irodát, 100 négyzetméter raktárt és 850 négyzetméter géptároló teret foglal magában. Az utóbbiból szeretnénk mielőbb vámszabad területet létrehozni, továbbá megvalósult egy kétállású szervizműhely és egy mosó a szerviz előtti munkához — mondta el a logisztikai központ átadásán Guba Sándor, a magyarországi KITE Zrt. elnöke.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..