home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Topolya ünnepelt
(-ya)
2006.09.20.
LXI. évf. 38. szám
Topolya ünnepelt

Házigazdák és vendégeik - Szabó Attila felvételeÉvfordulók: 200 éve kapta meg Topolya a mezővárosi rangot, 100 éves a Sarlós Boldogasszony-templom, 120 éves a Bambi iskoláskor előtti intézmény, 40 éves az alsófokú zeneiskola, évfordulót ünnepelt a bácskossuthfalvi fúvószenekar... Mindez sze...

Házigazdák és vendégeik - Szabó Attila felvétele

Évfordulók: 200 éve kapta meg Topolya a mezővárosi rangot, 100 éves a Sarlós Boldogasszony-templom, 120 éves a Bambi iskoláskor előtti intézmény, 40 éves az alsófokú zeneiskola, évfordulót ünnepelt a bácskossuthfalvi fúvószenekar... Mindez szerepelt abban a kisfilmben, amelyet a város napja alkalmából mutattak be Topolyán a községi képviselő-testület díszülésén. A vendégeket Fehér István, a testület elnöke köszöntötte. Az ünnepségen jelen voltak: Nagy Ferenc, a Magyar Köztársaságnak és Davor Vidiš, a Horvát Köztársaságnak a főkonzulja, a magyarországi és szlovákiai testvérvárosok képviselői, továbbá Egeresi Sándor és Ðorðe Bašiæ, a tartományi parlament két alelnöke, Csíkos János tartományi sport- és ifjúságügyi titkárhelyettes, Klebecskó Makai Hajnalka tartományi gazdasági titkárhelyettes, Szombathy Zoltán, a tartományi mezőgazdasági bizottság elnöke, Nenad Stevanoviæ, a Krstaš szerbia--montenegrói egyesületének elnöke, a szomszédos községek polgármesterei és mások.
Az elmúlt egy esztendőben, a városnaptól városnapig végzett tevékenységről szóló beszámoló elhangzása után átadták Topolya község Pro Urbe Díjait. A város kitüntetettje lett a topolyai katolikus egyházközösség, a gunarasi tűzoltó-egyesület és Dragoslav Dragoslaviæ nyugalmazott zenetanár. A város napján Bábi Attila átadta a Nagyapáti Kukac Péter Díjat Kapitány Attila plakáttervezőnek. Munkásságát Náray Éva és Ninkov Kovacsev Olga méltatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..