home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Tomboló Muzslyai nyár
Kónya-Kovács Otília
2008.08.20.
LXIII. évf. 34. szám
Tomboló Muzslyai nyár

Jól húzták a szentmihályiakMásodik alkalommal szervezték meg a hagyományápolók a Muzslyai nyár elnevezésű rendezvényt. Tavaly kb. 300-an ''nyaraltak”, az idén több mint 500 vendég, versenyző látogatott el erre a megmozdulásra. Volt ott rajzolás, festés, pikádózás, különféle üg...

Jól húzták a szentmihályiak

Második alkalommal szervezték meg a hagyományápolók a Muzslyai nyár elnevezésű rendezvényt. Tavaly kb. 300-an ''nyaraltak”, az idén több mint 500 vendég, versenyző látogatott el erre a megmozdulásra. Volt ott rajzolás, festés, pikádózás, különféle ügyességi játékok a vízen, beach volley, ''csavaros” játék, kötélhúzás meg halászléfőző verseny... Mindez a Napos tó partján történt, a Tisza felé vezető úton, a muzslyai határban.
Gregus József elnök elmondta: igaz, hogy majdnem mindenki sütött-főzött, de az amatőr szakácsok azokra is gondoltak, akik nem vállalkoztak ilyesmire. Főztek ők mindenki számára: a halászlén kívül volt bableves, az ügyes kezű asszonyok pedig lángost is sütöttek.
A MAKK tagjai külön sátorhoz csalogatták a gyerekeket, felnőtteket egy kis rajzolásra, festésre invitálták. A téma adott volt: a nyár! A darazsak ''modellt álltak”, azaz röpködtek. Csípés nélkül megúszta mind a 30 versenyző, az eredmény viszont úgy alakult, hogy a legszebb nyári képet Margit Márta festette, őt követte Máté Annabella és Tatjana Tatić. A gyerekek a ''csavaros” játékban is megmérettettek, összesen 20-an próbálták összepárosítani a csavart a megfelelő anyával -- piszkos vízben ''dolgozva”. A legtöbbet Tóth Amanda csavarozott össze, utána következett Asztalos Leó, harmadik lett Mészáros Roberta.
Szentmihályról, hogy még ünnepélyesebbé tegyék ezt az eseményt, eljöttek a Rezesbanda tagjai meg a fiatal, Paprika nevű amatőr szakácsok egyesülete is, akik természetesen bemutatták tudományukat.
Tavaly még csak a helybeli nyugdíjas-egyesület hölgytagjai pikádóztak, versenyeztek egymás között, az idén már bővült a létszám. A nyugdíjas hölgyeknek a rendszeres gyakorlás meghozta az eredményt, csapatuk az első helyen végzett. åket követte a második csapatuk, a Kossuth-lányok a harmadik helyre kerültek. A férfiaknál a legjobbak lettek az Öreg Fiúk, második helyen a Parti Fecskék végeztek, harmadik a muzslyai nyugdíjasok egyesületének férficsapata lett.
A muzslyai ÖTT bográcsa mellett Bata Dezső elnök szorgoskodott. A halászléfőzésre, annak titkára terelve a szót kijelentette: mindenkinek megvan a saját kis titka, de azt senki sem árulja el... Ezzel ellentétben a helybeli Virágtermelők és Konyhakertészek Egyesületének főszakácsa, Bogyó Róbert elmondta: a titok abban rejlik, hogy nincs is titok! Csak jól ki kell éheztetni a társaságot, és akkor mindent felfalnak.
A Kossuth-fiúk, -lányok meg -gyerekek száma több mint ötvenre volt becsülhető, mert mindenfelé sárgállott a pólójuk. åk egyébként a Kossuth Lajos utcabeliek. Összefogva egy disznót is vágtak, és kezdetnek a helyszínen sütötték a töpörtyűt reggelire. Utána jött a többi.
Kötélhúzásban 17 csapat mérte össze az erejét, a legerősebbnek a Parti Fecskék bizonyultak, egy kissé gyöngébbek lettek a muzslyai kertészegyesület tagjai, és a RinTin Madonna nevű csapat. Röplabdázásban a Pan Veterina csapata győzedelmeskedett, majd a Parti Fecskék és a kertészek következtek. A vízi játékokban a legügyesebb evezősnek Kószó László bizonyult, második lett Sötét János, harmadik Zsidai Igor.
Összesen 21 bográcsban rotyogott a halászlé a Napos tó partján. A legízletesebbet a nagybecskereki Tri soma nevű csapat főzte, második lett a Klub Boema csapata, Mári István pedig a harmadik helyen végzett.
Nyári rendezvény volt ez a javából! Hogy jövőre megszervezik-e? Ez már nem kérdéses.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..