home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Tom Jones-koncert Budapesten
Zvekán Péter
2022.05.13.
LXXVII. évf. 18. szám
Tom Jones-koncert Budapesten

A jelenleg nyolcvanegy éves Tom Jones egy igazi „öreg motoros”, aki a mai napig rendíthetetlenül járja a világot, és telt házas koncerteket tart. Az sem mellékes, hogy azok, akik már látták élőben, szinte mind egyhangúlag állítják, hogy az énekes színpadi energiája valami egészen elképesztő.

Az utóbbi években azonban nemcsak a színpadon, hanem a The Voice-ban is láthattuk zsűritagként, és ami valóban szívmelengető, hogy az olyan zsűritársai, mint Jennifer Hudson, will.i.am vagy Olly Murs láthatóan mély tisztelettel vannak iránta. Röviden, Tom Jones egy igazi nagyágyú, aki július 12-én fellép a budapesti MVM Dome-ban. A turné címe: Tom Jones Surrounded by Time, és ennek keretében látogat el Budapestre is. A körút június közepén indul, és több mint ötven helyszínt érint Európában, valamint Amerikában.

Ekkora karrierrel a háta mögött több történet is kering róla. Az egyik ilyen, hogy mekkora sikersztori az övé. Már csak azért is, mert a walesi származású Tom Jones eredetileg bányász volt, és ebből emelkedett fel a világ legjobb énekesei közé. Természetesen ebből semmi sem igaz, ő maga sohasem volt bányász. Egy másik híresztelés, hogy amikor hetvenkét éves volt, akkor összejött Elvis — akivel egyébként végig szoros baráti kapcsolatot ápolt — özvegyével, Priscilla Presley-vel, ami természetesen megint csak nem igaz, de hát ez van, ha az ember szupersztár. Valaki mindig bepróbálkozik egy történettel.


Forrás: herefordtimes.com

Amit viszont tudunk, hogy csupán tizenhárom éves volt, amikor súlyos tuberkulózis támadta meg, így a kis Tom arra kényszerült, hogy két teljes évig nyomja az ágyat. Azt is tudjuk, hogy 1956-ban úgy döntött, otthagyja az iskolát, és jól ellesz különféle alkalmi munkákból. Ez persze csak ideig-óráig tartott, a zene ugyanis mindig ott volt benne, és ezt ő maga is nagyon jól tudta.

1963-ban megalakult a Tommy Scott and The Senators nevű együttese, a következő évben pedig már meg is lett az első lemezszerződése, az albumot 1965-ben egy Grammyvel is díjazták. Szóval a csillaga elég gyors tempóban ívelt felfelé. Mindemellett elkezdett tévézni is, azaz kapott egy saját műsort. Ez volt a This is Tom Jones, mely 1969 és 1971 között futott. És hogy mennyire volt sikeres? Olyannyira, hogy 1970-ben Golden Globe-díjra jelölték.


Forrás: hungarytoday.hu

Aztán egyre több időt töltött Las Vegasban — itt barátkozott össze Elvisszel is —, és végül úgy döntött, hogy átköltözik az Egyesült Államokba. Hogy ez mennyire jött be? Mint tudjuk: NAGYON, szóval következzen néhány érdekesség:

— Bármennyire is meglepő, karrierje alatt több mint száz filmben énekelt.

— A Praise and Blame című, 2010. július 26-án megjelent albuma a kiadásának hetében az Egyesült Királyságban jobban fogyott, mint Eminem Recovery című lemeze.

— 2010-ben Monacóban részt vett a Vöröskereszt 62. alkalommal megrendezett bálján, és 3,1 millió fontot kapott azért, hogy egy 90 perces jótékonysági koncertet adjon a helyszínen. Ezzel a gázsival rekordot döntött, korábban ugyanis senki sem keresett egyetlen koncerttel ennyi pénzt.

A végén pedig arról se feledkezzünk meg, hogy 1999-ben megkapta a Brit Birodalom Érdemrendjét, 2006-ban pedig II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte — onnantól kezdve hívja őt a világ Sir Tom Jonesnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..