home 2024. július 02., Ottó napja
Online előfizetés
Tollforgatók a kishegyesi könyvtárban
2012.02.01.
LXVII. évf. 5. szám
Tollforgatók a kishegyesi könyvtárban

Csoportkép Vörös Julianna igazgatónővelJanuár 6-a és 22-e között az újságírás alapjaival ismerkedhettek meg a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tanulói. A helyi könyvtárban megtartott előadás-sorozatot Vörös Julianna igazgatónő szervezte, és húsz felső osztályos tanuló vett rés...

Csoportkép Vörös Julianna igazgatónővel

Január 6-a és 22-e között az újságírás alapjaival ismerkedhettek meg a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tanulói. A helyi könyvtárban megtartott előadás-sorozatot Vörös Julianna igazgatónő szervezte, és húsz felső osztályos tanuló vett részt a munkában.
A gyerekek öt alkalommal találkoztak az újságírókkal, szerkesztőkkel, és a faliújság készítésének rejtelmeibe éppúgy bepillantást nyertek, mint az elektronikus média világába.
Az újságírói műfajokat jeles publicistáink: Papp Imre, Vigh Rudolf és Sáfrány Attila ismertették. A grafikai (digitális) szerkesztés fortélyairól ifj. Rácz József, a fényképezésről Kalacsi János tartott előadást. A rendezvény utolsó előadója Kocsis Árpád volt, aki az online-média világába kalauzolta el a gyerekeket.
A kis tollforgatók munkáit a havonta megjelenő helyi lapban, a Szó-Beszédben publikálják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..