home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tolcsvay László-Bródy János „Jöjj Kedvesem” című dal videó változata
2020.05.31.
LXXV. évf. 22. szám
Tolcsvay László-Bródy János „Jöjj Kedvesem” című dal videó változata

Jelképezze a videó minden magyar művész összetartozását ezen a kerek világon!

Egy rövid, alig négyperces, az összetartozásról szóló dal készült a hazai és határon túli színházak vezetői, színművészei és a dévai Kolostori Kölyökszínház közreműködésével. A dal pozitív, bizakodást keltő gondolatai napjainkban, a járvány idején is aktuálisak. A dalválasztás kapcsán fontos elmondani, hogy Tolcsvay László- Bródy János szerzőpáros dala, első hallásra, egy szerelmes dalnak tűnik, mert az is. A határon túli, erdélyi koncertek során, határon túl élő nemzettársaink a dalból, annak refrénje miatt, az összetartozást hallották ki, így a határon túli közönség a rendszerváltozás előtti években az összetartozás dalává avatta. Ez lett az a dal, amelyiket a Fonográf Együttes minden határon túli koncertjén elénekelt.

A dal refrénje:

„Ne legyél bánatos, én komolyan gondolom, hogy hozzám tartozol, és én hozzád tartozom. Meglátod, rendbe jönnek majd a dolgaink, lesznek még szép napjaink.”

 

 

Közreműködő művészek

A dal anyaországi és határon túli művészek előadásában hallható.

Tolcsvay László, Erkel Ferenc-díjas zeneművész, énekművész  (Budapest) Éder Enikő, színművésznő (Aradi Kamaraszínház) Wischer Johann színművész, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója Homonnay Zsolt színművész, énekes (Budapest) Sáfár Mónika Jászai Mari- díjas színművész, énekes (Budapest) Puskás Peti, énekes, színész (Győr) Tarpai Viktória, színművész Beregszász (Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház) Petneházy Attila, miniszteri biztos, színművész, Nyíregyháza Dér Heni, énekes (Csantavér_Vajdaság) Tóth Tibor színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója Méhes Kati színművész  (Szatmárnémeti Harag György Társulat) Kolostori Kölyökszínház, Déva

A videoklipet, a készítők ajándéknak szánják Kárpát-medencei nemzettársainknak, a színházak munkatársainak, és természetesen a színházkedvelők legtágabb értelemben vett közönségének.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..