home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Töknapi sokadalom Muzslyán
Borbély Tivadar
2015.11.11.
LXX. évf. 45. szám
Töknapi sokadalom Muzslyán

Muzslya helyi közössége és a VMSZ Női Fórumának helyi tagjai a Magyar Ház nagytermében harmadízben rendezték meg a Töknap a faluban elnevezésű eseményt, amely keretében különleges csemegeként és könnyen elkészíthető díszként mutatták be e kerti növényt.

Vidrács Krisztina, a VMSZ helyi Női Fórumának elnöke elmondta, rendezvényükkel szeretnék megismertetni a legfiatalabbakkal a népi szokásainkat.
A szervezők ötletes gyermek- és családműsorral készültek: volt kreatív műhelymunka, ahol a gyerekek rajzoltak, festettek a tökre, az ügyesebbek pedig — a szülők, nagyszülők és a tanítók segítségével —  néhány játékra emlékeztető tárgyat is faragtak.

A háromtagú zsűri a legszebb tökfestmények szerzőit és a legötletesebb tökkészítőket díjazta. Az elsős osztályosok kategóriájában az első helyet Pakai Hanna és Nagy Hunor, a másodikat Budai Balázs és Csordás Attila, míg a harmadikat Nikolovszki Anasztázia és Kardos Beatrix érdemelték ki. A másodikosok mezőnyében a legszebb alkotásokat Asztalos Emília és Kocsis Nikoletta készítették, második helyen Molnár Andor és Prágai Martin, a harmadikon pedig Miskelyin Katarina és Horváth Julianna munkái végeztek. A harmadikosok és negyedikesek mezőnyében Kebles Andrea lett az első, Süveg Emma  a második, Sörös Andrea pedig a harmadik. Különdíjban Barna Léda, Kósa Nikoletta, Márki Vivien, Tóth Norbert és Budai Benedik ötletes alkotásai részesültek. Az ügyes kezű háziasszonyok minden részvevőnek finom édes- és sós süteménnyel, illetve ajándékkal kedveskedtek.

Az eseményt Muzslya helyi közössége, a VMSZ muzslyai helyi szervezete és a Női Fórum tagsága támogatta.

























Kép és szöveg: Borbély Tivadar

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..