home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tojásfestők fesztiválja
Lőrinc Natália
2013.04.03.
LXVIII. évf. 14. szám
Tojásfestők fesztiválja

Első alkalommal szerveztek Tóbán tojásfestő fesztivált. A „munka” megkezdése előtt a diákok a Szentháromság templomban Szemerédi Pál atya által celebrált szentmisén vettek részt.

A programra a Petőfi Sándor Általános Iskolában került sor magyarcsernyei, kisoroszi, tordai és tóbai gyerekek részvételével. A bemutatkozás után láttak hozzá az érdemi munkához: a főtt és a kifújt tojások gyönggyel, színes papírral, ceruzával, viasszal, körömlakkal való díszítéséhez és festéséhez. Gyönyörű tojások kerültek ki a diákok kezéből. Az ügyes és kreatív alkotásoknak a szervezők és a pedagógusok igazán örültek, a legfontosabb azonban mégis az volt, hogy a csemeték büszkék voltak magukra, és felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. Az alkotásokból szervezett kiállítást bárki megtekinthette.

A Vadászotthonban felszolgált őzgulyás mindenkinek ízlett, a gyerekek pedig annak örültek leginkább, hogy a nyulak életben maradtak, mert így lesz, aki a piros tojásokat a fészkekbe rejti... A Nőszervezet tagjainak csokis tortája az utolsó morzsáig elfogyott.

Az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta. A legötletesebb munkákért járó ajándékcsomagokat a következő tanulók kapták: Szorcsik Andrea (Kisorosz), Rácz Bernadetta (Torda), Fehér Melinda (Tóba), Vladuc Ágota (Magyarcsernye) és Szabó Krisztián (Tóba).

Az ovisok különdíjban részesültek, valamint minden résztvevő golyóstollat és csokit kapott — üres kézzel tehát senki sem tért haza.

Bacsik Attila főszervező a következőket nyilatkozta:

— Ilyen rendezvényekre szükség van, hogy ápolhassuk hagyományainkat, továbbadhassuk kultúránkat. Jó érzés volt látni, hogy az az iskola, amelybe egyébként nagyon kevés diák jár, ma benépesült. Első alkalommal került sor ilyen színvonalas fesztiválra intézményünkben. A tornaterem gyerekzsivajtól volt hangos, és abban is biztos vagyok, hogy jó barátságok születtek ezen a rendezvényen. Köszönet a szervezőknek és támogatóknak. Remélem, jövőre is számíthatok rájuk!
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..