home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tóbiás Krisztián Csáth Géza-díjas
(Tha)
2022.10.04.
LXXVII. évf. 39. szám
Tóbiás Krisztián Csáth Géza-díjas

A vajdasági, csókai származású, jelenleg Balatonfüreden élő Tóbiás Krisztián költő, a Tempevölgy folyóirat főszerkesztője vette át az idén a Csáth Géza-díjat. A Fiatal Írók Szövetsége a PesText Fesztivál keretében Budapesten adta át az irodalmi díjat, melyet 2016-ban kizárólag adományokból alapítottak. A nyertes a szokásokhoz híven egy fél disznót is kapott a díj mellé, melyet — hasonlóan az elmúlt évek díjazottjaihoz — az Oltalom Karitatív Egyesületnek adományozott.

Tóbiás Krisztián az irodalmi tevékenysége mellett szerkesztői és irodalomszervezői munkával is foglalkozik. Már a korábbi versesköteteivel — vers/sec, vasjani, Túliratok, A Wilkinson penge — kivívta az irodalomkritika elismerését. Könyvei közül a 2020-ban megjelent, A mikulás rakétája című kapta az eddigi legtöbb figyelmet.

A Tempevölgy kiadványai, illetve lapszámai az elmúlt években magas színvonalat és tudományos megbecsülést értek el. Több kortárs, valamint XIX. századi irodalomról szóló tudományos konferenciát szervezett Balatonfüreden, nemrégiben pedig elindult a folyóirat podcastsorozata is.

Tóbiás Krisztiánnal október 7-én, pénteken, 17 órakor a csókai Művelődési és Oktatási Központ könyvtárában találkozhatnak az irodalomkedvelők. Az estet Beszédes István, a zEtna Könyvkiadó tulajdonosa és Szögi Csaba zentai költő vezeti.

Fotók: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..