home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Több településen sétálnak Martináért
2023.10.23.
LXXVIII. évf. 42. szám
Több településen sétálnak Martináért

A megmozdulás, amit Topolyán szerveztek a polgárok tiltakozásul amiatt, hogy a 4 éves Martinát a községi szociális központ elvette nevelőszüleitől, az Ozorák családtól, hogy egy másik család örökbefogadhassa, már átterjedt más községek településeire is. Mint ismeretes, az emberek nap mint nap csendes sétával – amelyre mindenki egy plüssállatot is visz magával –, fejezték ki elégedetlenségüket a szociális központ döntése miatt. Elsősorban a szociális központ igazgatónőjének a lemondását követelik, és azt, hogy a kislányt helyezzék vissza a megszokott környezetébe, az őt kilenc napos kora óta nevelő Ozorák családhoz.

A közösségi médiában megjelenő felhívások és fotók bizonyítják, hogy az akcióhoz többek között Kishegyesen, Pacséron, Bácskossuthfalván, Magyarkanizsán, Telecskán, Bajsán Zentán, Törökfaluban és Péterrévén is csatlakoztak. A séta minden helységben ugyanabban az időben, 17 órakor kezdődött. Emellett a támogató fotók, amelyeken plüssállatok láthatóak, külföldről is érkeznek.

Időközben plakátok is készültek, amelyeken a Martináért – Za Martinu felirat olvasható és a rózsaszín Peppa malac látható.

Forrás: Együtt a kislányért Facebook-csoport

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..