home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Több mint negyedmillióan látták a Renoir-kiállítást
(Tha)
2024.01.22.
LXXIX. évf. 3. szám
Több mint negyedmillióan látták a Renoir-kiállítást

Szeptember 22-én nyílt meg, és a tervezettnél két héttel később, január 21-én zárult Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a Renoir. A festő és modelljei című kiállítás. A nagyszabású tárlaton a francia mester csaknem 70 alkotásával találkozhatott a közönség. A kiállított anyagra több mint negyedmillióan voltak kíváncsiak. Az utolsó három napon a nyitvatartási időt is meghosszabbították este 10 óráig, hogy mindenki bejuthasson.

A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d’Orsay-vel és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de több mint 20 külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

A kiállítás kronológiai, valamint tematikus elrendezésben, festményeken, grafikákon, szobrokon keresztül vizsgálta Renoir viszonyát a művészetét inspiráló modellekhez. Olyan fő művek is közszemlére kerültek, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások.

Barát Kinga felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..