Több mint kétszáz munkahelyet kínáltak

Több mint kétszáz munkahelyet kínáltak

A Nemzeti Foglalkoztatás Szolgálat és a helyi önkormányzat szervezésében munkabörzét tartottak Zentán a városháza oszlopcsarnokában. A rendezvényen a munkaadók összesen több mint kétszáz munkahelyet kínáltak az érdeklődők számára.

http://www.hetnap.com/files//munkaborze_1.jpg

Az esemény kezdetén Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai kirendeltségének igazgatója és Borbély Ferenc alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

Jelena Mitrović elmondta, a találkozón Zenta községből harminc, Csókáról pedig két munkaadó jelent meg. A több mint kétszáz szabad munkahelyre szakképzetlen munkásokat, de felsővégzettségű szakembereket is kerestek. Hozzátette azt is, hogy a tavalyi munkabörzével nagyon elégedettek, hiszen 42 százalékos eredményt mutattak ki. 2014-ben Zentán mintegy 2400 munkanélküli személy szerepelt a nyilvántartásban, az idén viszont 1650-en vannak. Sajnos, a számadat csökkenéséhez nem csak elhelyezkedők járultak hozzá, hanem az elvándorlás is.


Borbély Ferenc köszönti a munkabörze résztvevőit

Borbély Ferenc hangsúlyozta, az önkormányzat egyik elsődleges feladata a munkahelyteremtés és az új beruházók Zentára csábítása.

— A múlt évben magas százalékban valósult meg a felkínált munkahelyek betöltése, reméljük az idén is így lesz. A munkaadók egyébként kifejezték szándékukat, hogy az év második felében még legalább kétszáz munkahelyet nyitnának. Az is fontos, hogy a közelmúltban több munkaadó alapított zentai székhelyű vállalatot és jelentős számú dolgozót alkalmaz. Ezekben a cégekben főleg betanított munkások és a fémfeldolgozásban jártasak helyezkedhettek el – összegezte Borbély Ferenc.

A zentai önkormányzat a leendő munkavállalók felkutatásában is igyekszik segíteni, jelenleg például az egyik céggel közösen ingyenes átképzést szervez, amelynek a résztvevői a tanfolyam befejezése után munkaviszonyt létesíthetnek.

Az önkormányzatnak természetesen van foglalkoztatási akcióterve is, amelyet a költségvetésből pénzel, és részt vesz a foglalkoztatást ösztönző állami pályázatokon is. Az utóbbinak köszönhetően a büdzsében a saját forrásból biztosított összeget sikerült a duplájára növelni. Az akciótervben többek között a pályakezdő fiatalok foglalkoztatása szerepel, valamint ismét meghirdetik majd a közmunkaprogramot. Új kezdeményezés a már huzamosabb ideje munka nélkül lévő személyek magánvállalatoknál való átképzése.


Az esemény összegzése: Jelena Mitrović (Herédi Krisztián felvételei)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink