home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Több mint édesség
Bíró Tímea
2023.09.30.
LXXVIII. évf. 39. szám
Több mint édesség

A hétvégén 26. alkalommal szervezik meg Szabadkán a Méhészeti Napokat. A rendezvényen húsz méhész jelent meg a termékeivel, közülük tizenhatan szabadkaiak. Az esemény célja, hogy népszerűsítse a mézet, a méhészek munkáját, a látogatók pedig minőségi mézfajtákból válogathassanak. 

A Méhészeti Napok megnyitóját szombaton délelőtt tartották meg a városközpontban, ahol a kultúrműsor mellett Dragoljub Matić, a szabadkai Méhecske Méhészegyesület elnöke, valamint Saša Čolak, a Vajdasági Méhészeti Szervezetek Egyesületének elnöke köszöntötte a jelenlevőket. Čolak azt javasolta, hogy az emberek forduljanak bizalommal a méhészek felé, hiszen a méz nemcsak finom, hanem tápláló is, és az egészégünket is szolgálja. 

A rendezvényre Magyarországról és Romániából is érkeztek termelők, és a hagyományos mézfajták mellett a különlegesek is megtalálhatóak az asztalokon. A szervezők a látogatókat mézes reggelivel várták, napközben pedig birkapörkölt főtt a bográcsban. A Méhészeti Napokra még holnap lehet kilátogatni. 

Fényképezte: Bíró Tímea és Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..