home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Több mint 700 fellépő, 135 műsorszám
2024.04.15.
LXXIX. évf. 15. szám
Több mint 700 fellépő, 135 műsorszám

A hétvégén Törökbecsén a Művelődési Házban megtartották a 39. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőt. Az eseményt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya, az Újvidéki Rádió és Televízió, valamint a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület közösen szervezte meg. A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű gyermek- és ifjúsági versenye.

A találkozóra és megmérettetésre 32 településről, 50 intézmény képviseletében összesen 730 fellépő – nagycsoportos óvodások, általános iskolások – érkezett. A bíráló bizottság több kategóriában és korcsoportban 135 műsorszámot követhetett végig. 39 énekszólista és kettős, 45 énekegyüttes, 27 kisegyüttes és 24 hangszeres szólista és kettős mutatkozott be. A vetélkedő két színpadon zajlott egy időben.

A szakzsűri a színpadi megjelenést, a hangszer- és énekhang tisztaságát, valamint a tájegységek és dalok választását is figyelembe vették a pontozáskor, és minden kategóriában arany, ezüst és bronz okleveleket ítélt oda a fellépőknek.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Fotók forrása: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..