home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Több ezren kísérték utolsó útjára Tijana Jurićot
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.08.13.
LXIX. évf. 33. szám
Több ezren kísérték utolsó útjára Tijana Jurićot

Gyilkosát szörnyetegként emlegetik – A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Tijana Jurić holttestét egy Zombor környéki szemétlerakónál találták meg

A harmincnégy éves, surčini illetőségű Dragan Đurić hentes ölte meg Tijana Jurićot — erősítette meg Nebojša Stefanović belügyminiszter a múlt pénteki sajtótájékoztatóján, melyet több televíziós csatorna is élőben közvetített. A gyilkos az autójával elütötte Tijanát, majd kiszállt, bevonszolta a kocsijába a segítségért kiáltozó kislányt, letépte a ruháját, megerőszakolta, majd autója csomagtartójában Zombor környékére vitte, ott a kölcsönkért melegítővel megfojtotta, és egy illegális szemétlerakónál elásta. Azzal a virágfölddel temette be, melyet gépjárműjében szállított anyjának. Mindez a tettes részletes vallomásából derült ki, miután megbukott a hazugságvizsgálaton feltett összes kérdésen, majd elvezette a rendőrséget arra a helyre, ahol elásta a holttestet. A boncolás során bántalmazásra utaló nyomokat találtak, az elmondottak alapján a lány teste szinte felismerhetetlen volt. A nyomozás állása szerint a gyilkosnak nem volt tettestársa. A miniszter és a rendőrök kijelentése szerint a férfi a megbánás legkisebb jelét sem mutatta, a letartóztatás napjától mindmáig közönyösen viselkedik.

A gyilkos nem ismerte Tijanát, soha nem is beszélt vele, tettét nem tervezte el előre. Đurić egyébként azért tartózkodott Bajmokon, mert néhány napot ott töltött barátainál. Stefanović azt nyilatkozta, hogy szülőként és miniszterként is azt várja, hogy az elkövető a lehető legsúlyosabb büntetést kapja, és tárgyalni fog az igazságügyi miniszterrel is, hogy — ha ezt a törvény lehetővé teszi — szigorítsák meg az ilyen tettek elkövetőinek büntetését. A rendőrség emberei a gyanúsítottat a mobilkészüléke jele alapján azonosították, majd találták meg. Đurićot a munkahelyén, egy hentesüzletben tartóztatták le munkavégzés közben. A szerb sajtó szerint a gyilkos kollégáit is megrázták a Tijanával történtek. Állítólag mindegyikük sírva fogadta a hírt, hogy munkatársuk az elkövető. Đurić rokonai is mélyen elítélik a tettet. A gyilkossággal gyanúsított férfit harmincnapos vizsgálati fogságba helyezték a szabadkai körzeti börtönben, pénteken a pszichiátriára szállították, hogy kivizsgálják.

A rendőrségi és az egyéb vizsgálatok lezárása után feltehetően az ügy tárgyalására is Szabadkán kerül majd sor, az elkövető pedig harminc—negyven év börtönbüntetéssel számolhat. A Facebookon az eset részleteinek nyilvánosságra hozatala után néhány percen belül több csoport is nyílt Halálbüntetést Tijana Jurić gyilkosának névvel, melyhez csupán néhány óra alatt több tízezren csatlakoztak.

A szabadkai Városi Tanács határozata alapján pénteken gyásznap volt a városban a tizenöt éves lány tragikus halála miatt. Tijana Jurić gyászszertartását pénteken 16 órakor tartották meg a szabadkai pravoszláv templomban, majd a lányt a sétaerdei temetőben helyezték örök nyugalomra. Barátai, osztálytársai, ismerősei, a bajmoki és a szabadkai polgárok 19 órakor összegyűltek Szabadka főterén, a zöld szökőkútnál, és gyertyát gyújtva emlékeztek Tijanára. Bajmokról ingyenes autóbuszjáratot is szerveztek, hogy a kislányt a falubeliek is elkísérhessék utolsó útjára.

(Szabó Attila felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..